Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei ia la bani marunti Flanco si Flamingo

Consiliul Concurentei ia la bani marunti Flanco si Flamingo
Tranzactiei prin care Flamingo International SA achizitioneaza integral compania Flanco International SRL de la Flanco Holding Ltd. este pusa sub lupa Consiliului Concurentei.Flamingo International SA are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de produse IT&C si produse electronice Flanco International SRL are, de asemenea, ca obiect de activitate comertul cu amanuntul, in magazine specializate, de produse electrocasnice, electronice si IT&C. Printr-o tranzactie incheiata la finele anului trecut si estimata la 35-40 de milioane de euro, lantul de retail pe segmentul electronicelor si electrocasnicelor, Flanco, a devenit filiala a Grupului Flamingo. Tranzactia se va finaliza in luna martie, dupa ce va fi supusa Adunarii Generale a Actionarilor Flamingo si dupa ce se va primi avizul Consiliului Concurentei. Oficialii celor doua companii se asteapta ca dupa preluare cifra de afaceri sa depaseasca 200 de milioane de euro. (>>>Cronica Romana)
"Se constata, la o prima analiza, ca prin achizitionarea Flanco, grupul societatilor Flamingo isi va largi sfera de activitate pe piata de retail a produselor electrocasnice, electronice si IT&C. Aceasta tranzactie trebuia notificata la Consiliul Concurentei deoarece reprezinta o concentrare economica, asa cum este definita operatiunea in Legea Concurentei nr. 21/1996", informeaza un comunicat al Consiliului Concurentei . (>>>Gardianul)

Reprezentantii "Flamingo International" au declarat: "«Flamingo International» a anuntat public intentia de a achizitiona firma «Flanco», incheind in acest sens un contract de vinzare-cumparare prin care se obliga sa cumpere integral actiunile «Flanco» de la actualii actionari". Conducerea A"FlamingoA" ne-a instiintat ca acest contract isi produce toate efectele doar in momentul in care anumite cerinte legale si statutare se indeplinesc cumulativ, respectiv aprobarea achizitiei de catre actionarii celor doua societati, conform legii si statutului si autorizarea contractului de vinzare-cumparare de catre Consiliul Concurentei prin emiterea unei decizii in acest sens conform Legii nr.21/1996 si regulamentelor aplicabile. De asemenea, conducerea A"FlamingoA" apreciaza ca lipsa deciziei sau o decizie negativa din partea Consiliului Concurentei nu ar permite realizarea acestei concentrari economice. (>>>Bursa)

Selectie realizata de

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!


Abonati-va la newsletter!


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 811 ori