Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asesoft, amendata cu 775.000 euro

Asesoft, amendata cu 775.000 euro

Consiliul Concurentei a sanctionat Asesoft Distribution cu 3,18 mil. lei (circa 775.000 euro) pentru punerea in practica a concentrarii economice realizate prin preluarea distributiei produselor IT de la Flamingo International inainte de obtinerea autorizarii din partea autoritatii de concurenta, potrivit NewsIn.

In urma finalizarii investigatiei declansate in anul 2009, Consiliul Concurentei a constatat ca Asesoft Distribution SRL a pus in aplicare tranzactia prin care a preluat distributia a produselor IT de la Flamingo International SA, inainte de a fi declarata compatibila cu un mediu concurential normal.

"Companiile au obligatia de a nu implementa o concentrare economica inainte de notificarea si autorizarea acesteia de catre Consiliul Concurentei.

Nerespectarea acestei obligatii reprezinta o incalcare a regulilor privind controlul fuziunilor si achizitiilor", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Punerea in aplicare a unei concentrari economice inseamna exercitarea controlului asupra activitatii achizitionate prin adoptarea unor masuri cum sunt: incheierea de contracte cu terti (distribuitori si furnizori), precum si colaborarea efectiva cu acestia.

Conform prevederilor Legii Concurentei este interzisa punerea in aplicare a unei operatiuni de concentrare economica pana la emiterea unei decizii de catre Consiliul Concurentei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1275 ori