Administratorul judiciar al Flamingo convoaca AGA

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 13:12
2165 citiri
Administratorul judiciar al Flamingo convoaca AGA

Administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists a convocat actionarii Flamingo International (FLA) in 25 ianuarie, pentru a gasi solutii de a sustine financiar compania, in vederea continuarii activitatii curente, potrivit unui comunicat transmis joi Bursei, informeaza NewsIn.

De asemenea, actionarii vor alege si un administrator special, data limita pana la care se vor putea depune candidaturi fiind 15 ianuarie. AGA va lua in discutie si obtinerea de imprumuturi de la actionari pentru sustinerea financiara a companiei.

In prezent actiunile Flamingo sunt suspendate de la Bursa de Valori Bucuresti si ar putea reveni la tranzactionare la sfarsitul lunii februarie, dupa ce Instanta a stabilit ca prima adunare generala a creditorilor sa se desfasoare in 25 februarie, sedinta in care ar putea fi aprobat planul de restructurare.

La inceputul lunii decembrie, ING Bank a inceput executarea silita a stocurilor detinute de Flamingo, deoarece compania nu a respectat termenii unei intelegeri incheiate in noiembrie, privind restructurarea unui credit acordat in 2001, incalcand in mod repetat angajamentele contractului.

Astfel, banca a anutat ca s-a vazut nevoita sa execute silit mai multe companii din grupul Flamingo, printre care Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL.

Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza. Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale.

Intr-o a doua etapa a reorganizarii, Flamingo urmareste diminuarea datoriilor catre banci si furnizori, intrucat resursele financiare ale companiei sunt insuficiente pentru a putea acoperi nivelul actual de datorii.

Retailerul de produse electronice Flamingo International si-a adancit puternic pierderile in primele noua luni din acest an, la 35,37 milioane lei (8,34 milioane euro), fata de cele din intervalul ianuarie-septembrie 2008, cand compania raportase o pierdere de 3,68 milioane lei.

Cifra de afaceri a Flamingo a ajuns la 541,29 milioane lei (128 milioane euro), in primele noua luni din 2009, cu 26% mai mica decat cea raportata in aceeasi perioada din 2008, de 728,34 milioane lei.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12% din capital, iar Flanco Holding are sub 5% din actiunile companiei.

De asemenea, in urma cu doua luni, fondul de investitii QVT si-a vandut aproape in intregime participatia de 22% firmei Midfair Management Services, care are sediul in magazinul Unirea, detinut de familia Adamescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#administrator, #flamingo, #ing, #insolventa , #stiri Flamingo