Administratorul judiciar al Flamingo a suspendat oferta de obligatiuni

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 18:46
1735 citiri
Administratorul judiciar al Flamingo a suspendat oferta de obligatiuni

Firma RVA Insolvency Specialists SPRL, administratorul judiciar al Flamingo International (FLA), a suspendat pe o perioada nedeterminata oferta de vanzare de obligatiuni convertibile emise de retailerul de produse electronice, potrivit unui comunicat transmis miercuri Bursei, informeaza NewsIn.

Decizia a fost luata pe data de 7 ianuarie si vine in contextul in care, la finele anului trecut, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspendase pentru doua saptamani oferta in cauza, incepand cu data de 31 decembrie 2009.

Anterior, din 16 decembrie 2009, CNVM suspendase tot pentru doua saptamani oferta de vanzare de obligatiuni emise de Flamingo, din acelasi motiv.

Totodata, actiunile Flamingo sunt suspendate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), situatie care se va mentine pana la aprobarea planului de reorganizare a companiei, care ar putea avea loc in adunarea generala a creditorilor din 25 februarie.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea de intrare in insolventa a Flamingo International, la jumatatea lunii decembrie 2009, dupa ce anterior subsidiara Flanco primise acordul pentru deschiderea aceleiasi proceduri, putand astfel incepe reorganizarea judiciara sub protectia impotriva creditorilor.

Potrivit certificatelor emise de Tribunalul Bucuresti care atesta intrarea in insolventa a Flamingo International, prima sedinta a adunarii generale a creditorilor se va desfasura in 25 februarie, in timp ce in cazul Flanco este programata in 5 aprilie, iar creditorii Flamingo Computers se vor intalni pe 22 martie.

In prima parte a lunii decembrie din 2009, ING Bank a inceput executarea silita a stocurilor detinute de Flamingo, deoarece compania nu a respectat termenii unei intelegeri incheiate in noiembrie, privind restructurarea unui credit acordat in 2001, incalcand in mod repetat angajamentele contractului.

Astfel, banca a anuntat ca s-a vazut nevoita sa execute silit mai multe companii din grupul Flamingo, printre care Flamingo International SA, Flamingo Computers SA, Flanco International SRL si Flamingo Distribution Center SRL.

Odata cu inceperea executarii silite, Flamingo International ceruse instantei initierea procedurii de insolventa in cazul firmei Flanco International SRL, pentru protejarea de creditori.

Compania a derulat pe parcursul anului 2009 un amplu program de reorganizare, in scopul de a revitaliza activitatea si a depasi momentul de criza. Potrivit companiei, prima etapa a programului a fost aplicata in prima jumatate a anului, prin reducerea costurilor operationale.

De asemenea, Flamingo International trebuia sa deruleze in perioada 3 decembrie 2009 - 12 ianuarie 2010 un proces de recapitalizare, prin lansarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile, in valoare de 7 milioane euro.

"Recapitalizarea companiei, coroborata cu restructurarea datoriei catre furnizori, proprietarii de spatii comerciale si banci, reprezinta modalitatea de iesire din criza, aprobarea de catre CNVM a emisiunii de obligatiuni aducand Flamingo cu un pas mai aproape de finalizarea acestui plan", mentiona compania la sfarsitul lunii noiembrie 2009.

Flamingo ar urma sa emita obligatiuni de 29 milioane lei (aproape 7 milioane euro), cu scadenta la cinci ani. Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fi de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Oferta se adreseaza actionarilor sau investitorilor care achizitioneaza obligatiuni de cel putin 50.000 euro.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.

#Flamingo, #obligatiuni, #ing , #stiri Flamingo