Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii Flamingo nu vor sa dizolve compania

Actionarii Flamingo nu vor sa dizolve compania

Actionarii Flamingo International (FLA) au respins luni propunerea QVT Fund de dizolvare a companiei si au acceptat planul de recapitalizare suplimentara printr-o emisiune de obligatiuni de 29 milioane lei (6,8 milioane euro), necesara pentru sustinerea activitatii in actualul context economic, precizeaza NewsIn.

"Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential alaturi de actionari si banci il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat astazi de catre actionari", a spus directorul general al Flamingo International, Stefan Treiber.

Totodata, compania precizeaza ca este in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.


Flamingo International va emite obligatiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenta la cinci ani. Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fie de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.


"Actionarii au facut astazi primul pas in directia revigorarii companiei. Asteptam acum ca si bancile partenere, alaturi de furnizori si de proprietarii de spatii comerciale sa contribuie la planul managementului de accelerare a devoltarii Flamingo", a declarat Dragos Cinca, actionar principal al Flamingo International.


Pe de alta parte, la adunarea generala de luni, actionarii au votat impotriva propunerii inaintate de actionarul Flamingo - QVT Fund - care a cerut dizolvarea companiei, fara sa ofere si o explicatie.

Cel mai mare actionar al Flamingo
este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, fondul de investitii QVT are o participatie de 15,16%, iar Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori
Citeste mai multe despreactionari flamingo companie