Actionarii Flamingo nu vor sa dizolve compania

Luni, 17 August 2009, ora 16:38
1365 citiri
Actionarii Flamingo nu vor sa dizolve compania

Actionarii Flamingo International (FLA) au respins luni propunerea QVT Fund de dizolvare a companiei si au acceptat planul de recapitalizare suplimentara printr-o emisiune de obligatiuni de 29 milioane lei (6,8 milioane euro), necesara pentru sustinerea activitatii in actualul context economic, precizeaza NewsIn.

"Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential alaturi de actionari si banci il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat astazi de catre actionari", a spus directorul general al Flamingo International, Stefan Treiber.

Totodata, compania precizeaza ca este in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.

Flamingo International va emite obligatiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenta la cinci ani. Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fie de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.

"Actionarii au facut astazi primul pas in directia revigorarii companiei. Asteptam acum ca si bancile partenere, alaturi de furnizori si de proprietarii de spatii comerciale sa contribuie la planul managementului de accelerare a devoltarii Flamingo", a declarat Dragos Cinca, actionar principal al Flamingo International.

Pe de alta parte, la adunarea generala de luni, actionarii au votat impotriva propunerii inaintate de actionarul Flamingo - QVT Fund - care a cerut dizolvarea companiei, fara sa ofere si o explicatie.

Cel mai mare actionar al Flamingo
este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, fondul de investitii QVT are o participatie de 15,16%, iar Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#actionari, #flamingo, #companie , #stiri Flamingo