Festivalul Brazilor de Craciun sau cum sa obtii sute de mii de euro pentru copiii fara Mos

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 12:35
1883 citiri
Festivalul Brazilor de Craciun sau cum sa obtii sute de mii de euro pentru copiii fara Mos
Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii. Foto: agentiadepresamondena.com

Festivalul Brazilor de Craciun a strans in primele sale editii, in total, 2.669.100 euro. Presedintele Salvati Copii, organizatia care se ocupa de Festival, estimeaza ca anul acesta ca se vor strange inca 150.000 de euro.

"Editia de anul acesta a Festivalului Brazilor de Craciun isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.000 de copii deja cuprinsi in cele trei programe (n.red. - Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa)", explica Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii, intr-un interviu acordat Business24.

"In primele 12 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras in total 2.669.100 euro. Toti acesti bani au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 16.200 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania", completeaza Gabriela Alexandrescu.

Cine sprijina Salvati Copiii

Organizatia condusa de Gabriela Alexandrescu beneficiaza, an de an, de sustinerea designerilor, a vedetelor, dar si a directorilor de companii din intreaga tara.

Si in 2013 a beneficiat de sprijinul acesta, desi a fost inca un an de criza.

"(...) chiar daca a fost un an mai greu, companiile responsabile au gasit resurse sa investeasca in educatia copiilor vulnerabili, chiar daca profitul lor a fost mai redus (...)", spune presedintele organizatiei.

Cine sunt, mai exact, oamenii care sprijina evenimentele caritabile, cum devin companiile sponsori in aceste actiuni, dar si mai multe detalii despre femeia care conduce cea mai puternica organizatie non-guvernamentala din Romania vei afla citind interviul integral din urmatoarea editie de weekend Business24 "Cum sa-i cheltuiesti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Festivalul Brazilor de Craciun, #Gabriela Alexandrescu Salvati Copiii , #Surse finantare