Unde traiesc cei mai multi bogatasi ai lumii si cu cat a crescut numarul lor

Vineri, 03 Martie 2017, ora 07:09
993 citiri
Unde traiesc cei mai multi bogatasi ai lumii si cu cat a crescut numarul lor
Foto: Ziare.com

Numarul persoanelor ultrabogate din lume (UHNWIs) a crescut cu 6.340 in 2016, totalul fiind de 193.490 de persoane, potrivit datelor prezentate joi de New World Wealth pentru raportul Knight Frank - "The Wealth Report". Aceasta crestere inverseaza declinul de 3% consemnat in 2015.

Knight Frank, cea mai mare retea globala detinuta privat in domeniul imobiliar, a lansat The Wealth Report, cel mai prestigios studiu asupra averilor private globale.

Editia a 11-a a raportului prezinta o perspectiva asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI - "ultra high net worth individuals", cu o avere mai mare de 30 milioane de dolari), distributia globala a bogatiei si orasele care domina din acest punct de vedere.

Cele mai multe persoane ultra-bogate din lume traiesc in America de Nord (aproximativ 73.000) si in Europa (49.600), iar Asia ramane pe locul trei, dar foarte aproape de Europa, cu aproximativ 46.000 UHNWI. Previziunile pentru urmatorii 10 ani arata ca Asia va depasi considerabil Europa.

"Chiar daca vom avea o perspectiva economica mai clara pentru Marea Britanie si SUA doar in urmatoarele 12-24 de luni, raportul constata ca in Europa, Marea Britanie ramane pe locul 1 in ceea ce priveste populatia ultra-bogata, cu o estimare de crestere de 30% in urmatorii 10 ani", noteaza autorii studiului.

Romania are cu 10 persoane ultra-bogate (avere mai mare de 30 milioane dolari) mai mult in 2016 fata de 2015.

Tot in urmatorii 10 ani, se asteapta o crestere mai mare a populatiei UHNWI in SUA in comparatie cu multe alte tari dezvoltate, in pofida incertitudinilor politice din jurul noului presedinte.

Andrew Amoils, directorul de cercetare de la New World Wealth, comenteaza asupra factorilor care au continuat sa sustina cresterea: "O influenta esentiala asupra veniturilor in 2016 a avut-o performanta pietelor bursiere in dolari. In multe tari, aceasta a fost mult mai puternica in 2016 decat in 2015. Chiar daca exista incertitudini pe scara larga, avem si fundamente puternice in multe economii, cu semne de progrese reale in ceea ce priveste reglementarile care pot sa contribuie la inflorirea economiei in unele locuri".

In timp ce populatia globala ultra-bogata este prognozata la o crestere de 43% pana in 2026, The Wealth Report releva variatii considerabile in rata cresterii din diferite tari si regiuni ale lumii:

Vietnam a experimentat cea mai mare crestere a populatiei ultra-bogate din ultimii 10 ani, iar prognoza ne arata o ...citeste mai departe despre "Unde traiesc cei mai multi bogatasi ai lumii si cu cat a crescut numarul lor" pe Ziare.com

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#cei mai bogati oameni , #Stiri Finantare