Toti romanii ar putea fi obligati sa-si declare averea - ce ne mai pregateste Ministerul de Finante

Miercuri, 02 August 2017, ora 15:49
1273 citiri
Toti romanii ar putea fi obligati sa-si declare averea - ce ne mai pregateste Ministerul de Finante
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul de Finante analizeaza posibilitatea ca toti romanii sa-si detalieze la Fisc averea prin asa-numita declaratie de patrimoniu, anunta Ionut Misa.

Intr-un interviu acordat revistei Capital, ministrul de Finante a precizat inca o data ca impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritate nu vor mai fi aplicate, pentru ca nu aduc beneficii nici statului, si nici contribuabililor, in schimb, se lucreaza la introducerea declaratiilor de patrimoniu.

"Avem mai multe puncte de vedere in analiza. Si vrem sa vedem care ar fi povara administrativa care ar putea aparea atat pentru contribuabil, dar si pentru stat, in urma implementarii unei astfel de masuri", a declarat Misa pentru sursa citata.

Ministrul afirma ca exista mai multe elemente avute in vedere.

"Din perspectiva colectarii, ar putea permite efectuarea analizelor de risc fiscal si a verificarilor surselor bunurilor si activelor si ar constitui un punct initial de referinta pentru verificarea acumularilor ulterioare datei depunerii.

De asemenea, ar fi un instrument aferent punerii in practica a unui Program de Dezvaluire Voluntara care vizeaza, in principal, atragerea contribuabililor la declararea veniturilor, bunurilor din strainatate, inclusiv cele din off-shore-uri", a explicat ministrul.

Ionut Misa a mai precizat ca analiza se face la Directia Generala de Control Venituri Persoane Fizice si porneste de la "programele de acest gen derulate in alte tari".

"Dar, pentru a avea o asemenea declaratie, e nevoie de un sistem informatic integrat care sa aiba capacitatea sa preia si sa gestioneze aceste declaratii. Luam in calcul inclusiv declararea online. Chiar si in cazul unei conformari voluntare, Fiscul va face analiza veniturilor.

In momentul de fata ne documentam si incercam sa vedem daca aceasta masura aplicata in multe state europene, mai ales pentru a repatria capitalurile, este benefica si la noi.

Dar nu luam in calcul aplicarea unei amnistii fiscale. Ci doar o identificare a patrimoniului fiecarei persoane fizice", a mai declarat ministrul de Finante, fara sa dea mai multe detalii despre scopul urmarit prin introducerea declaratiei de patrimoniu.

Cine si de ce intra in vizorul ANAF - Portretul-robot al evazionistului bazat pe criteriile de verificare ale FisculuiCui i-e frica de declararea averii - de ce isi vor dori evazionistii sa fie alesi de FiscBiris: Modificarea Codului Fiscal ar fi dus la impozitarea in Romania a profiturilor "parcate" in p ...citeste mai departe despre "Toti romanii ar putea fi obligati sa-si declare averea - ce ne mai pregateste Ministerul de Finante" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#declaratie patrimoniu Misa, #romani declaratie avere , #Stiri Finantare