Tensiuni in Parlament pe tema dublarii alocatiilor. PNL a cerut retrimiterea in comisii, propunerea a fost respinsa

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 11:15
988 citiri
Tensiuni in Parlament pe tema dublarii alocatiilor. PNL a cerut retrimiterea in comisii, propunerea a fost respinsa
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL a cerut, miercuri, retrimiterea in comisii a proiectului de lege privind dublarea alocatiilor pentru copii, propunerea fiind insa respinsa de plen.

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a argumentat ca este nevoie de un punct de vedere al noului guvern si de fisa fiscala.

"Propun retrimiterea la comisii a proiectului privind cresterea alocatiilor. Argument: solicitarea pentru un punct de vedere al noului guvern si fisa fiscala", a declarat Florin Roman.

In replica, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, i-a acuzat pe liberali ca nu isi doresc majorarea alocatiilor pentru copii.

"Este o initiativa a grupului PSD din Camera Deputatilor, adoptata in Comisia de Munca, iar colegii de la PNL doresc ca aceste alocatii sa nu se majoreze. PNL a cerut in februarie dublarea alocatiilor, iar Guvernul PSD a gasit resurse.

PSD propune azi dublarea alocatiilor si consider ca Guvernul are obligatia de a gasi resurse financiare. In Opozitie PNL e populist, iar cand e la putere cauta motive sa nu implementeze aceste majorari", a spus Simonis.

Deputatul UDMR Szabo Odon a anuntat ca parlamentarii Uniunii vor vota pentru retrimiterea la comisie, dar apoi vor vota dublarea alocatiei.

Propunerea a fost supusa la vot, dar a fost respinsa cu 125 de voturi "impotriva", 124 "pentru" si opt abtineri. Asadar, legea urmeaza sa fie dezbatuta si supusa votului final chiar azi.

Comisia pentru Munca a Camerei Deputatilor a votat, marti, un raport de adoptare pentru proiectul de lege ce prevede dublarea alocatiei pentru copiii intre 2 si 18 ani la 300 de lei si la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Printr-un amendament propus la proiect de presedintele Comisiei pentru Munca, deputatul PSD Adrian Solomon, este prevazuta majorarea cuantumului alocatiei de stat pentru copii astfel:

600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau 3 ani, in cazul copilului cu handicap;300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap

Proiectul a fost adoptat de Senat inca din 11 martie. ...citeste mai departe despre "Tensiuni in Parlament pe tema dublarii alocatiilor. PNL a cerut retrimiterea in comisii, propunerea a fost respinsa" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#dublare alocatii copii , #Stiri Finantare