Suciu: BNR nu va participa la discutia din Comisia Economica din Senat

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 09:15
1045 citiri
Suciu: BNR nu va participa la discutia din Comisia Economica din Senat
Foto: Arhiva Ziare.com

Purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, a anuntat ca Banca Nationala a Romaniei nu va participa la discutia din Comisia Economica din Senat, pentru ca este nevoie mai intai de o intalnire la Ministerul de Finante in cadrul Comitetul National pentru Supraveghere Macroprudentiala.

"Se poate gasi un cadru mai adecvat acestei intalniri decat cel creat de dl. Zamfir", a declarat Suciu.

"BNR este deschisa la dialog, la clarificarea chestiunuilor in discutie bineinteles si in Parlament si consider ca se poate gasi un cadru mai adecvat acestei intalniri decat cel creat de dl. Zamfir, care sa nu plece de la un sir de fake news-uri lansate fara probe", a spus Suciu.

Luni, guvernatorul BNR Mugur Isarescu nu decisese daca se va prezenta sau nu marti la comisiile parlamentare, la invitatia senatorului Daniel Zamfir.

"Inca nu este o decizie. Dar invitatia care a venit la BNR este semnata de dl Zamfir in calitate de presedinte al Comisiei Economice, iar din partea Comisie Finante Banci este aceeasi semnatura, a dlui Zamfir, care nu reprezinta Comisia care ocupa direct de BNR. Asa ca pana sa mearga BNR la vreo Comisie in care sa vorbeasca de asa-zise abuzuri, ar trebui ca raspunda dansul la acuzatia de abuz in serviciu pe care a ridicat-o un senator membru al Comisiei de Finante Banci, pentru ca nu a respectat procedura de convocare.

In plus, in spatiul public dl Zamfir acuza BNR de o asa zisa manipulare a ROBOR, un non subiect, o tema falsa la care BNR a dat toate detaliile. Inainte de orice, trebuie clarificate toate aceste chestiuni din partea expeditorului invitatiei, si sa nu se creeze asteptari nerealiste. BNR este deschisa la un dialog clar si onest, dar in acest context risca sa creeze mai multa confuzie", spunea Dan Suciu.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anuntat ca ii va chema, pe 29 ianuarie, la audieri in Comisia economica a Senatului pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si pe Marius Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei pentru a da explicatii despre calcularea indicelui ROBOR.

Senatorul a prezentat o serie de documente cu date despre ROBOR si cu declaratii ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. De asemenea, acesta a vorbit despre un raport al unei investigatii a Consiliului Concurentei, inceputa in 2008 si incheiate in 2011. Parlamentarul a mai solicitat Bancii Nationale a Romaniei (BNR) sa opresca mecanismul artificial de calculare a ROBOR.

Oficialii BNR au apreciat acuzatiile aduse de catre senatorul Daniel Zamfir si avocatu ...citeste mai departe despre "Suciu: BNR nu va participa la discutia din Comisia Economica din Senat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Suciu BNR Senat Zamfir, #BNR Comisia Economica Senat , #Stiri Finantare