Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SUA au oprit finantarea cheltuielilor cu infrastructura in beneficiul Marinei americane pe teritoriul Romaniei

SUA au oprit finantarea cheltuielilor cu infrastructura in beneficiul Marinei americane pe teritoriul Romaniei
Curtea de Conturi a gasit facturi neachitate de SUA in valoare de aproape 2.000.000 de euro "ca urmare a stoparii finantarii de catre partea americana a Programului de sustinere a natiunii-gazda (HNP) in Romania", program care se refera la activitatile Marinei SUA dislocate in tara noastra.

Jurnalistii de la Profit.ro sunt cei care au descoperit informatia intr-un document intocmit de Curtea de Conturi in urma unui audit financiar efectuat la Ministerul Apararii.

Conform sursei citate, suma totala a facturilor neachitate se ridica la "1.913 mii de euro".

In document nu se fac precizari cu privire la motivele opririi finantarii, in schimb se arata ca in anul 2017 suma alocata de SUA pentru implementarea Acordului US Navy Host Nation Program a fost de 3,61 milioane de euro, din care au fost platite 1,938 milioane euro, in timp ce din ianuarie 2018, "plata facturilor a fost suspendata de partenerul american".

"La data auditului existau facturi in suma de 1.913 mii euro neachitate, din care suma de 1.394 mii euro trebuia achitata catre un operator economic, care a actionat in instanta Ministerul Apararii Nationale la Tribunalul Dolj. La nivelul conducerii ministerului s-au efectuat demersuri pentru a identifica posibilitatile legale pentru achitarea debitelor restante de la bugetul de stat, dar, in lipsa prevederilor bugetare, aceasta nu s-a putut realiza", mai mentioneaza Curtea de Conturi. ...citeste mai departe despre "SUA au oprit finantarea cheltuielilor cu infrastructura in beneficiul Marinei americane pe teritoriul Romaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 638 ori