Cât de tare îţi afectează sănătatea lipsa banilor pentru plata datoriilor. Cum supravietuieşti stresului financiar

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 08:30
725 citiri
Cât de tare îţi afectează sănătatea lipsa banilor pentru plata datoriilor. Cum supravietuieşti stresului financiar
Ofera-ţi un respiro când te simţi extrem de stresat din cauza banilor. Mâine, vei privi altfel situaţia FOTO Pixabay.com

Este extrem de dificil de digerat situaţia facturilor enorme pe care începi să nu le poti acoperi cu un salariu întreg.

Totodată, este important să intelegi că a te simți defavorizat sau anxios este un răspuns normal atunci când ți-ai pierdut locul de muncă, ai fost concediat sau te lupți cu datoriile.

Ziare.com îti explică în cadrul rubricii Banii tăi cum ai putea supravieţui stresului financiar, conform psihologilor.

Este posibil te simțiți şi să te comporti în moduri care îţi sunt necunoscute. Dar asta nu înseamnă neapărat că suferi de o tulburare de anxietate sau că ai depresie. Cu toate acestea, trebuie să fii atent. Psihologii recomandă:

Stai activ

Continuă să te întâlneşti cu prietenii, păstrează CV-ul la zi și încercă să plăteşti facturile cu suma pe care o poţi achita. Dacă ai mai mult timp pentru că nu ești la serviciu sau lucrezi de acasă, fă mişcare – activitatea fizică îți poate îmbunătăți starea de spirit dacă te simți defavorizat.

Poţi căuta cursuri de exerciții via internet, poţi asculta un podcast cu sfaturi utile de la experţi care ştiu cum să abordeze situaţiile delicate. O carte pe care ţi-i dorit de ceva vreme să o citesti şi nu ai avut suficient timp, plimbări mai lungi şi mai dese în locuri în care te simti bine, de preferat cu câţiva prieteni.

Poti apela şi la o cură cu minerale si vitamine. Magneziul fiind un aliat desărvârşit. Dar după ce consulţi medicul de familie pentru a ştii sigur dacă se potrivesc organismului.

Înfruntă-ţi temerile

De exemplu, dacă ai datorii, caută sfaturi despre cum să îţi le prioritizezi cel mai binee. Când oamenii se simt anxioși, uneori evită să vorbească cu alții.

Unii oameni își pot pierde încrederea destul de uşor. Dacă acest lucru începe să se întâmple, confruntarea cu aceste situații le va ușura starea, în general. Te documetezi mai mult despre situaţia în care te gasesti.

Sursele sunt multiple. Sigur vei găsi câteva soluţii şi pentru tine. Şi, cel mai important, nu îţi pierde încrederea, nu dispera!

Nu bea prea mult alcool

Pentru unele persoane cu griji legate de bani, alcoolul poate deveni o problemă. S-ar putea să bei mai mult decât de obicei ca o modalitate de a-ți face față emoțiilor sau doar pentru a completa timpul.

Este evident că alcoolul nu te va ajuta să faci față problemelor tale și ar putea crește stresul. Ca ...citeste mai departe despre "Cât de tare îţi afectează sănătatea lipsa banilor pentru plata datoriilor. Cum supravietuieşti stresului financiar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#stres financiar, #bani, #datorii, #empatie, #Medic de familie, #terapie , #Stiri Finantare