Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sindicalistii din Educatie vor sa fie "luati in seama" ca medicii: In realitate, stiti foarte bine ca noi ii producem pe cei din Sanatate

Sindicalistii din Educatie vor sa fie "luati in seama" ca medicii: In realitate, stiti foarte bine ca noi ii producem pe cei din Sanatate

Liderii sindicatelor din Educatie au declarat, joi, dupa discutiile pe proiectul Legii salarizarii unitare, ca trebuie sa se mai lucreze la grilele de salarizare, dar este foarte bine ca si angajatii din invatamant vor primi un voucher de vacanta si doua salarii minime pe economie care inseamna bani pentru hrana, iar gradatiile de merit ar putea fi acordate unui numar mai mare de persoane.

Sindicalistii din Educatie sustin ca, daca nu vor fi luati in seama si ei la fel ca cei din Sanatate, inseamna ca nu si-au atins telul.

Presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", Marius Nistor, a precizat ca sporurile se vor acorda de doua ori pe an, la inceput de an si la sfarsit sau in fiecare luna, arata News.ro.

Intrebat daca problema deficitului de personal a fost luata in calcul la negocierile de la Ministerul Muncii, Marius Nistor a spus ca discutia de joi nu a vizat acest aspect.

"Este adevarat ca este o problema in sistem, avem aproximativ 5.000 de necalificati in acest moment, din cauza faptului ca salariile sunt foarte mici. Speram ca prin noua grila, care se va aplica pana in 2021, aceste salarii sa creasca undeva spre 3.500 de lei, chiar mai mult", a precizat liderul Federatiei "Spriu Haret".

La randul sau, liderul Federatiei "Alma Mater", Anton Hadar, a declarat ca angajatii din invatamantul superior vor o pozitie cat mai buna in grila de salarizare.

Liderul sindical a precizat ca ar trebui sa existe si un spor de performanta academica, acordat celor care fac cu adevarat performanta, care publica materiale in reviste de importanta internationala, astfel incat sa existe un stimulent pentru aceia care produc rezultate foarte bune in universitati.

"Cam in jur de 10-15 procente sa fie acest spor, pentru vreo 20 % dintre colegii nostri. Ne-a multumit faptul ca asistentul universitar a fost ridicat consistent in schema, spre 3.000 de lei, de la 2.300, dar 3.000 de lei insemnand debutant. Cred ca doamna ministru a inteles dorinta noastra de a avea salarii mari la inceput de cariera, pentru a putea atrage cat mai multi tineri in invatamantul superior romanesc", a adaugat Hadar.

El a precizat ca este foarte multumit ca se vor da vouchere de vacanta, un salariu minim in mana si norma de hrana, 3.000 de lei pe an, incepand de anul viitor.

"Daca nu vom ajunge sa fim luati si noi in seama, cei din invatamantul superior, ca si cei din Sanatate, pentru ca in realitate, stiti foarte bine ca noi ii producem pe cei din Sanatat ...citeste mai departe despre "Sindicalistii din Educatie vor sa fie "luati in seama" ca medicii: In realitate, stiti foarte bine ca noi ii producem pe cei din Sanatate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori