Scumpirile din ultima perioadă i-au determinat pe români să fie mai atenți pe ce cheltuie banii și să pună bani deoparte.
Cei mai calculați sau care au câștiguri mai mari reușesc să facă economii și pentru viitorul copiilor, unii pentru educație, iar alții și pentru o casă pe care să le-o asigure acestora la maturitate.
Este contextul în care un român a formulat o opinie pe această temă. Bărbatul este de părere că este nevoie de comunicare cu cei mici, în cazul în care aceste economii pe care le fac părinții implică tăierea unora dintre plăcerile acestora, după cum a explicat într-o postare pe Facebook, în care a dat și un exemplu concret.
"Pentru că suntem pe un grup despre educație financiară, iar viață noastră este influențată de finanțe, aș dori să las aici o perspectiva din punct de vedere al economisirii în cuplurile cu stiluri diferite și care au copii.
O bună prietenă a crescut într-o familie în care ambii părinți au fost saver-i (economisitori). Din punct de vedere financiar, la vremurile în care au trăit, au luat decizii financiare bune, în sensul în care au făcut achiziții imobiliare în momente potrivite, în acest fel dându-le copiilor posibilitatea să ia un start mai din față, scutindu-i de stresul platelor ratelor pentru o locuință. Acesta a fost aspectul pozitiv, sau care trebuia să fie pozitiv.
Care a fost rezultatul: prietena mea, a crescut într-o familie în care tot ce vedea (percepția) era că niciodată dorințele ei nu erau îndeplinite, iar părinții economiseau pentru ceva al cărui rezultat îndepărtat era imposibil de perceput de ea. Faptul că părinții au făcut ceea ce trebuia, dar nu au comunicat, și nu s-au preocupat ca ai lor copii să se simtă înțeleși, sau să aibă nevoile satisfăcute, a avut consecințe dezastruoase pe termen lung.
Pentru femei este ușor de înțeles care este sentimentul pe care îl ai în momentul în care ești adolescență, și nu ai bani de o hăinuță mai bună, sau de ceva ce îți dorești, pentru că ai tăi "strâng bani", iar tu nu înțelegi pentru ce, pentru că nimeni nu vorbește cu tine.
Toată viața ta, ai văzut cum părinții economisesc, dar nu ai simțit niciodată beneficiile acestei strategii. Și ai făcut o promisiune.
Ți-ai promis că atunci când vei fi "pe banii tăi", sau "la casa ta" (muulti am auzit o să faci ce vrei când o să fii la casa ta) o să îți cumperi ...citeste mai departe despre "Sfat pentru părinții care mai taie din plăcerile copiilor și fac economii pentru viitorul lor: "A avut consecințe dezastruoase pe termen lung"" pe Ziare.com