Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a lansat prima platforma online de monitorizare a finantarilor publice pentru activitatile non-profit

S-a lansat prima platforma online de monitorizare a finantarilor publice pentru activitatile non-profit
Asociatia Centrul pentru Legislatie Non-Profit (CLNR) lanseaza prima platforma din Romania care va centraliza finantarile publice acordate activitatilor non-profit de la bugetul de stat sau de la bugetele locale, in baza legilor in vigoare.

Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei, platforma online dezvoltata de echipa CLNR se prezinta sub forma unei harti interactive care centralizeaza toate datele colectate in urma solicitarilor de informatii de la autoritatile publice centrale si locale (consilii judetene si consiliile locale ale municipiilor) a proiectelor finantate in perioada 2013-2018 in baza legilor 350/2005, 34/1998 si a Ordonantei de Guvern 51/1998, precum: beneficiarii finantarilor publice precum ONG-uri, culte religioase, sindicate, patronate si alte organizatii nonprofit, autoritatile publice finantatoare, domeniile finantate si sumele acordate.

De asemenea, platforma permite realizarea de analize (inclusiv grafice) privind finantarea publica pe domenii, judete si ani care sa ajute diversele demersuri in domeniu.

Intra aici pe platforma Finantarea publica a activitatilor non-profit.

Platforma "Finantarea publica a activitatilor non-profit" este cel de-al doilea serviciu gratuit oferit de catre Asociatia CLNR organizatiilor non-profit si face parte din proiectul "Imbunatatirea cadrului juridic privind finantarea publica a organizatiilor neguvernamentale", finantat cu sprijinul Fondului Social European (FSE) prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA).

Citeste si: In loc sa construiasca autostrazi, CNAIR isi face publicitate din bani publici. Inca 63.000 de lei pentru fimele lui Bogdan Chireac.

Incepand cu anul 2018, reprezentantii ONG-urilor pot beneficia gratuit de un serviciu de monitorizare a schimbarilor si modificarilor legislative denumit issuemonitoring.ro, un instrument online care permite organizatiilor non-profit sa fie la curent cu toate propunerile legislative din trei domenii, respectiv reglementare ONG, finantare ONG si transparenta.

Intra aici pentru a utiliza serviciul issuemonitoring.ro.

Centrul pentru Legislatie Non-profit Centrul este o organizatie non-profit, neguvernamentala lansata in anul 2013 cu scopul de a oferi o informare corecta si raspunsuri clare cu privire la aspectele juridice cu care se confrunta asociatiile si fundatiile in activitatea lor curenta. ...citeste mai departe despre "S-a lansat prima platforma online de monitorizare a finantarilor publice pentru activitatile non-profit" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 460 ori