Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raiffeisen spune ca un ordin ANPC ar putea creste dobanzile la credite garantate cu ipoteca

Raiffeisen spune ca un ordin ANPC ar putea creste dobanzile la credite garantate cu ipoteca

Peste 70% dintre clientii cu credite garantate cu ipoteca acordate in perioada 2006 - 2010 ar trebui sa plateasca dobanzi mai mari decat platesc in prezent, arata un comunicat al Raiffesen Bank, in cazul in care institutia financiara ar aplica prevederile unui recent ordin al ANPC.

"Ordinul, asa cum a fost formulat de catre Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) solicita sa incetam practica "de a nu informa in prealabil consumatorii despre viitoarele costuri ale produsului financiar".

In opinia noastra, toate costurile aferente contractului de credit sunt deja cuprinse in clauzele contractuale. Prin urmare, cerinta cuprinsa in ordin este indeplinita", precizeaza comunicatul.

Banca anunta ca va solicita in instanta suspendarea ordinului si respectiv anularea amenzii aplicate de ANPC, deoarece considera sanctiunea neintemeiata.

"De asemenea, deoarece in spatiul public au fost vehiculate interpretari potrivit carora ANPC ne-ar fi cerut sa modificam dobanzile in anumite contracte de credit, va informam ca, in eventualitatea improbabila in care ordinul ar fi interpretat in sensul aducerii dobanzilor din anumite contracte la valoarea procentuala din contractul initial, peste 70% dintre clientii cu credite garantate cu ipoteca acordate in perioada 2006 - 2010 ar trebui sa plateasca dobanzi mai mari decat platesc astazi.

Consideram ca este putin probabil ca Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor sa intentioneze ca un numar semnificativ de consumatori sa plateasca mai mult pentru rambursarea creditelor contractate", incheie banca. ...citeste mai departe despre "Raiffeisen spune ca un ordin ANPC ar putea creste dobanzile la credite garantate cu ipoteca" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1400 ori
Citeste mai multe despreRaiffeisen dobanzi credit ANPC