Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect de lege privind conversia in lei a creditelor in valuta - zgomot mult pentru putin

Proiect de lege privind conversia in lei a creditelor in valuta - zgomot mult pentru putin
Ministerul Finantelor face public proiectul de lege referitor la Programul de protectie a populatiei impotriva riscului de depreciere semnificativa a monedei nationale asociat expunerii la credite in valuta, proiect discutat in prima lectura in sedinta de guvern de miercuri.

Proiectul de lege vine pe fondul unui principiu deja agreat de BNR, care intr-o sedinta a Consiliului de Administratie a aprobat, in februarie, noi reguli pentru facilitarea conversiei in lei a creditelor in valuta.

Proiectul de lege, chiar daca are un titlu generic care se refera la "credite in valuta", se adreseaza in principal celor care au contractat credite in CHF.

Conversia creditelor in valuta: Guvernul merge mai departe cu proiectul criticat de Isarescu

Spectaculos ca initiativa, proiectul de lege ar avea un impact redus ca adresabilitate - calculand cate plafoane maxime de credite convertite pot fi cuprinse in limita de 1 miliard (plafonul de garantare impus ...citeste mai departe despre "Proiect de lege privind conversia in lei a creditelor in valuta - zgomot mult pentru putin" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori