Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piraeus Bank vinde subsidiara din Romania

Piraeus Bank vinde subsidiara din Romania
Piraeus Bank trebuie sa reduca creditele neperformante cu 4 miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an, in cadrul unui plan de resctructurare convenit cu Banca Centrala Europeana, care include si vanzarea activelor din regiunea balcanica, inclusiv din Romania.

"Obiectivul nostru principal este sa ne reducem expunerea la detinerile bancare elene non-core si la subsidiarele internationale din Serbia, Romania si Bulgaria. Daca facem acest lucru fara sa fie afectat capitalul atunci vom avea un efect pozitiv asupra bilantului contabil", a spus directorul general Christos Megalou intr-un interviu acordat la Atena, citat de Bloomberg.

Megalou a vorbit pentru prima oara despre vanzarea activelor din Balcani ale Piraues, inclusiv a celor din Romania, in luna iunie.

Piraeus Bank a primit finantare de 2,72 de miliarde de euro din partea guvernului grec, din noiembrie 2015, iar fondul elen de salvare a bancilor detine peste 25% din actiunile bancii.

"Exista o decizie a conducerii de a accelera aplicarea planului de restructurare pentru a returna cat mai curand posibil ajutorul de stat", a afirmat directorul general Christos Megalou intr-un interviu acordat la Atena.

Megalou a devenit director general al Piraeus in luna martie, venind de la Eurobank Ergasias, fiind al treilea CEO in mai putin de doi ani.

Ultimii doi directori generali au demisionat din cauza unor neintelegeri cu fondul Paulson, unul dintre actionarii principali ai bancii.

Actiunile Piraeus au crescut cu 45% de la venirea lui Megalou la conducerea bancii, conferind acesteia o capitalizare de circa 2,3 miliarde de euro.

In cel mai recent raport referitor la politica monetara, banca centrala a Greciei a identificat creditele neperformante ca cel mai mare obstacol din sistemul bancar elen si din economie.

Expunerile la creditele neperformante erau de 104,8 miliarde de euro la sfarsitul anului 2016, reprezentand aproximativ jumatate din totalul imprumuturilor bancare, conform Bancii Greciei.

Piraeus este pe cale sa reduca imprumuturile neperoformante, cu intarziere de plata de peste 90 de zile, la 19,1 miliarde de euro, pana la sfarsitul acestui an, de la 23 de miliarde de euro la sfarsitul lui martie, a aratat Megalou.

Acordul Piraeus cu Mecanismul Unic de Supraveghere din cadrul BCE mai include reducerea expunerii la creditele neperformante cu 2 miliarde de euro, la 31,3 miliarde de euro, pana la sfarsitul anului. Acestea includ imprumuturi restructurate care pot deveni ...citeste mai departe despre "Piraeus Bank vinde subsidiara din Romania" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 792 ori
Citeste mai multe desprePiraeus Bank vinde Romania