Piata de capital din Romania a fost promovata la statutul de piata emergenta

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 08:31
956 citiri
Piata de capital din Romania a fost promovata la statutul de piata emergenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia FTSE Russell, liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri, a decis joi ca piata de capital din Romania va fi reclasificata de la statutul de Piata de Frontiera la cel de Piata Emergenta Secundara, incepand din luna septembrie 2020, informeaza un comunicat de presa al agentiei.

FTSE Russell recunoaste ca Romania indeplineste cerintele necesare pentru a dobandi statutul de Piata Emergenta Secundara si precizeaza ca aceasta reclasificare vine dupa imbunatatirile implementate de autoritatile romane.

"Felicitari autoritatilor din Romania care au lucrat din greu pentru aceasta promovare" a declarat Joti Rana director de guvernanta si politici la FTSE Russell.

Decizia furnizorului global de indici FTSE Russell a fost luata dupa ce Romania s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, considera ca aceasta decizie reflecta cadrul macroeconomic favorabil al tarii noastre, increderea de care se bucura economia romaneasca in randul investitorilor si pasii extraordinari facuti de autoritati pentru cresterea atractivitatii pietei bursiere de la Bucuresti.

Piata locala de capital a atins in septembrie un nou maxim istoric pentru indicele BET-TR, care include si dividendele.

Indicele a trecut de pragul de 15.000 de puncte in septembrie si a ajuns la o crestere de 39% doar in acest an, ceea ce a facut ca Romania sa fie una dintre cele mai performante piete de capital din Europa.

BVB: Echivalentul momentului aderarii la UE

Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), sustine ca aceasta promovare este echivalentul momentului aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

"Promovarea Romaniei la statutul de Piata Emergenta poate fi considerata, din punct de vedere economic pentru piata de capital, echivalentul momentului aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Romania merita sa fie promovata pentru ca a demonstrat, in repetate randuri, ca este o piata functionala si accesibila. Un nou statut inseamna noi posibilitati de investitii.

Fonduri mult mai mari decat cele de pana acum si care gestioneaza sute de miliarde de euro vor putea sa investeasca in Romania in urmatorii ani pentru ca pana acum acesti administratori de fonduri erau restrictionati, prin prospect, sa investeasca in pietele de frontiera.

Tocmai de aceea, investitorii romani ar putea sa beneficieze pe termen lung de aceasta promovare fructificand randamentele oferite de oportuni ...citeste mai departe despre "Piata de capital din Romania a fost promovata la statutul de piata emergenta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#Romania piata emergenta , #Stiri Finantare