Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Isarescu a fost audiat in Parlament, iar apoi noua conducere BNR a primit votul in unanimitate in comisii

Isarescu a fost audiat in Parlament, iar apoi noua conducere BNR a primit votul in unanimitate in comisii

Mugur Isarescu si noua conducere a BNR au primit avizul pozitiv al membrilor comisiilor reunite de buget, finante si banci din Parlament.

In afara de Isarescu, au primit aviz favorabil in unanimitate si Florin Georgescu (PSD), Leonardo Badea (PSD), Gheorghe Gherghina (PSD), Cristi Popa (USR), Dan Radu Rusanu (ALDE), Eugen Nicolaescu (PNL), Virgil Stoenescu (PNL) si Balint Csaba (UDMR).

Anterior acestui vot, guvernatorul BNR a fost audiat, marti dimineata, in Parlament.

"Vom indeplini mandatul pe care Parlamentul Romaniei ni-l va incredinta prin votul dumneavoastra si propunerile dvs de astazi si votul in plenul Parlamentului de maine (miercuri - n.red.).

Vom duce la indeplinire un program care se bazeaza in primul rand pe aplicarea legii care dirijeaza activitatea Bancii Centrale a Romaniei, pe indeplinirea mandatului pe care il are institutia Bancii Nationale a Romaniei, dar si pe indeplinirea unui obiectiv stabilit in urma colaborarii cu Guvernul Romaniei sub egita Academiei Romane, cu conlucrarea tuturor partidelor politice si cu participarea sindicatelor, confederatiilor patronale si a reprezentantilor societatii civile: programul de trecere a Romaniei sau de intrarea Romaniei in zona euro.

Acesta este un program care va schimba in mod esential statutul BNR, odata cu adoptarea monedei euro. Acesta este un program care va schimba partial si mandatul nostru, in sensul ca mandatul nostru se va incadra in mandatul pe care il are Banca Centrala Europeana si acesta este un program care implicit va implica si schimbarea statutului sau legii BNR", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in Parlament.

Guvernatorul BNR a amintit obiectivele BNR.

"De la infiintarea sa, BNR a fost o banca de misiune si ramane banca (sic!) care emite moneda nationala: leul, pana cand tara noastra va trece la euro. BNR are monopol, fiind singura institutie autorizata sa emita insemne monetare, ca mijloace de plata. Elaboram programul de emisiune a bancnotelor si monedelor astfel incat sa asiguram necesarul de numerar in stricta concordanta cu nevoile reale ale circulatiei banesti.

Am avut o preocupare constanta in ultimele mandate ca circulatia monedara din Romania sa nu fie numai sanatoasa, dar sa fie si igienica, sa inspire incredere detinatorilor de moneda si sa se faca intr-o maniera cat mai facila", a punctat Isarescu

Amintim ca premierul Viorica Dancila a anuntat, luni, care sunt propunerile pentru conducerea BNR, dupa sedinta pe care liderii so ...citeste mai departe despre "Isarescu a fost audiat in Parlament, iar apoi noua conducere BNR a primit votul in unanimitate in comisii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1031 ori