Morgan Stanley estimeaza ca euro va ajunge la paritate cu lira sterlina in 2018

Vineri, 11 August 2017, ora 18:35
1292 citiri
Morgan Stanley estimeaza ca euro va ajunge la paritate cu lira sterlina in 2018
Foto: Arhiva Ziare.com

Banca americana de investitii Morgan Stanley si-a majorat estimarile privind evolutia euro, previzionand ca va atinge 1,25 dolari la inceputul anului viitor si va fi la paritate cu lira sterlina in 2018, pentru prima data in istoria sa de 18 ani.

Respingerea miscarilor populiste care amenintau sa destabilizeze Uniunea Europeana va ajuta la aprecierea euro in urmatorii ani, considera Andrew Sheets, analist al Morgan Stanley, transmit Reuters si Bloomberg.

Acesta sustine ca: "Pietele se vor concentra pe ideea ca inima Europei - Franta si Germania - lucreaza impreuna spre o Uniune Europeana mai puternica, facand presiuni spre adoptarea unor reforme care nu au mai fost vazute in ultimii ani. Structural, aceste evolutii vor duce la aprecierea euro".

Citeste si Industria din Germania si serviciile din Franta duduie si trag inainte economia zonei euro

Anul acesta, euro s-a apreciat cu 12% fata de dolar, pe fondul imbunatatirii cresterii economice si a diminuarii temerilor privind ascensiunea miscarilor populiste.

Analistii Morgan Stanley se asteapta la noi deprecieri ale lirei sterline, din cauza cresterii slabe a economiei, a inflatiei ridicate si a sporirii incertitudinilor privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (Brexit).

Lira sterlina s-a depreciat semnificativ vineri, pana la 1,2978 dolari pentru o lira, dupa ce joi s-a tranzactionat la 1,2952 dolari pentru o lira, cel mai redus nivel din ultimele trei saptamani. De asemenea, moneda britanica s-a depreciat cu 0,2% fata de euro, pana la 90,56 penny pentru un euro.

Votul din 23 iunie 2016, cand alegatorii britanici s-au pronuntat in favoarea iesirii tarii din Uniunea Europeana, a declansat turbulente pe pietele financiare globale, iar lira sterlina s-a depreciat cu 15% in raport cu dolarul.

Prin activarea pe 29 martie a articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, Marea Britanie a initiat un proces de negocieri care ar urma sa dureze doi ani si in urma caruia se vor stabili conditiile iesirii acestei tari blocul comunitar. ...citeste mai departe despre "Morgan Stanley estimeaza ca euro va ajunge la paritate cu lira sterlina in 2018" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#euro paritate lira sterlina, #Morgan Stanley euro lira sterlina, #Morgan Stanley euro lira 2018 , #Stiri Finantare