Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor lanseaza, incepand de luni, o noua emisiune de titluri de stat catre populatie. Care sunt dobanzile

Ministerul Finantelor lanseaza, incepand de luni, o noua emisiune de titluri de stat catre populatie. Care sunt dobanzile
Romanii pot cumpara, incepand de luni, noi titluri de stat. Emisiunea face parte din programul Tezaur, destinat exclusiv populatiei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor, scadentele sunt la 1, 2, 3 si 5 ani, iar dobanzile anuale sunt de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumparate:
in perioada 4 - 22 martie 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statuluiin perioada 4 - 21 martie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana, din mediul urban, iar in perioada 4 - 20 martie 2019 din mediul rural.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. De asemenea, a fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea, in perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate. Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitate.

Emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe parcursul anului 2019. In fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani, iar maturitatile vor fi stabilite in functie interesul manifestat de investitori. Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

Aceasta este a patra emisiune de titluri de stat sub egida programului Tezaur. Cea mai recenta a fost la finalul anului trecut.

T.B. ...citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor lanseaza, incepand de luni, o noua emisiune de titluri de stat catre populatie. Care sunt dobanzile" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori