Mastercard faciliteaza in Romania cresterea limitei pentru platile contactless fara PIN

Vineri, 27 Martie 2020, ora 13:59
1617 citiri
Mastercard faciliteaza in Romania cresterea limitei pentru platile contactless fara PIN

Initiativa Mastercard se bazeaza pe cresterea fulminanta a utilizarii tehnologiei contactless, sprijinind astfel business-urile si comerciantii sa implementeze rapid si eficient majorarea pragului de plata, care le permite consumatorilor sa beneficieze de cea mai rapida si simpla modalitate de plata.

In urma cu cateva zile, Mastercard a anuntat la nivel european majorarea limitei pentru platile contactless fara PIN, iar acum Romania se alatura celor 29 de tari in care se va aplica aceasta schimbare, menita sa imbunatateasca experienta de cumparaturi.

Mastercard a lansat o serie de initiative la nivel european, care au condus la o crestere masiva a utilizarii cardurilor contactless si a dispozitivelor mobile pentru efectuarea platilor, astfel ca 75% din totalul de tranzactii efectuate in prezent cu carduri Mastercard in Europa sunt contactless.

Majorarea limitei de plata contactless inseamna ca detinatorii de carduri si comerciantii vor putea in curand sa efectueze, respectiv sa primeasca, mai multe plati rapid si sigur, fara a mai fi necesara introducerea codului PIN sau utilizarea de numerar.

"Mastercard a initiat inca de la 12 octombrie 2018 procesul de ajustare a terminalelor de plata pentru o compatibilitate deplina cu tehnologia contactless de la 1 ianuarie 2020, intelegand potentialul si importanta acestui mod de plata.

Am vazut cu totii cat de rapid au adoptat consumatorii platile contactless ca modalitate preferata de plata zilnica, dat fiind ca la finalul ultimului trimestru din 2019 peste 9 din 10 tranzactii realizate cu cardurile Mastercard erau contactless.

Aceste masuri reflecta ritmul in care se schimba comportamentul utilizatorilor, asigurandu-le totodata siguranta, confort si rapiditate, intr-o lume aflata in schimbare accelerata", a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania si Croatia.

In timp ce multe tari adopta permanent noile majorari a limitei pentru plati contactless, altele pun in aplicare cresteri temporare ale limitei, pentru a-si ajuta cetatenii sa plateasca mai usor in aceasta perioada dificila.

Toti cei care se aliniaza schimbarii vor beneficia de sustinerea completa din partea Mastercard pentru garantarea unei implementari rapide si sigure, fie ca este vorba despre o modificare permanenta sau de una temporara.

Cosmin Vladimirescu adauga: "Mastercard a promovat dintotdeauna beneficiile platilor contactless, care asigura cea mai sigura, simpla si rapida modalitate de plata.

Acest ...citeste mai departe despre "Mastercard faciliteaza in Romania cresterea limitei pentru platile contactless fara PIN" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#MasterCard plati contactless, #plata contactless , #Stiri Finantare