Luanda e cel mai scump oras pentru expati. Pe ce loc a coborat Bucurestiul

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 21:57
1164 citiri
Luanda e cel mai scump oras pentru expati. Pe ce loc a coborat Bucurestiul
Foto: Arhiva Pixabay

Capitala Romaniei a coborat, in 2017, pe locul 181, in topul celor mai scumpe orase pentru expati, potrivit unui studiu anual publicat, miercuri, de firma de consultanta Mercer.

Orasele asiatice domina clasamentul celor mai scumpe orase pentru expati, ocupand 5 din primele 10 pozitii.

Cu toate acestea, pe prima pozitie a clasamentului este capitala Angolei, Luanda, din cauza costurilor ridicate ale bunurilor si serviciilor de securitate, urmata in ordine de Hong Kong, Tokyo, Zurich, Singapore, Seul, Geneva, Shanghai, New York si Berna.

La polul opus, cele mai ieftine orase pentru expati sunt Skopje (207), Biskek, capitala Kirghiztanului (208), si Tunis (209).

"Desi numeroase orase asiatice raman unele din cele mai scumpe orase din lume pentru expati, marile centre financiare precum Hong Kong si Singapore continua sa atraga in continuare oamenii talentanti si sa ramana principalele alegeri pentru relocare", a declarat Mario Ferraro, director de mobilitate globala pentru Asia, Orientul Mijlociu si Africa la Mercer.

In cazul Europei Centrale si de Est, ca urmare a deprecierii monedelor locale in raport cu dolarul american, unele orase, inclusiv Praga (132) si Budapesta (176) au pierdut pozitii in acest clasament in timp ce Minsk (200) si Kiev (163) au urcat patru si respectiv 13 locuri, in pofida costului relativ stabil al locuintelor in aceste locatii.

In regiunea Europei Centrale si de Est, cele mai scumpe orase pentru expati sunt Moscova (14), Sankt Petersburg (36), Riga (126), Praga (132) si Istanbul (142).

Bucurestiul se situeaza in urma Varsoviei (180), dar inaintea Sofiei (184) sau Belgradului (198) si a scazut de pe locul 172, ocupat in 2016.

Acest studiu anual foloseste ca baza de comparatie New York-ul si include peste 400 de orase de pe 5 contiente, pe care le compara pe baza costurilor a peste 200 de produse si servicii in fiecare dintre aceste orase.

Acestea includ si costuri aferente transportului, spatiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice si serviciilor de divertisment.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Luanda oras scump, #Luanda oras expati , #Stiri Finantare