Libra Internet Bank a finantat productia filmului Donbass, care va deschide categoria "Un Certain Regard" la Cannes

Marti, 08 Mai 2018, ora 13:40
1262 citiri
Libra Internet Bank a finantat productia filmului Donbass, care va deschide categoria "Un Certain Regard" la Cannes

Libra Internet Bank a finantat, in premiera, productia peliculei Donbass, un film regizat de reputatul Sergei Loznitsa. Filmul va deschide, pe 9 mai, prestigioasa categorie de la Festivalul de Film de la Cannes "Un Certain Regard" si va avea, in acest an, o proiectie la Festivalul de Film International Transilvania (TIFF).

In aceasta faza se prezinta versiunea in lucru, iar in toamna, varianta finala va rula in cinematografele din Romania, pentru publicul larg.

Donbass este prima productie cinematografica finantata partial de Libra Internet Bank, prin casa de productie Digital Cube, a co-producatorului roman Cristian Nicolescu.

Libra Internet Bank reconfirma, in acest fel, implicarea in sustinerea sectorului cultural, pentru care a dezvoltat produse si servicii specifice si accesibile.

Creditul este in valoare de aproximativ 200.000 lei, finantarea acordandu-se in cadrul Programului de garantare destinat Industriilor Culturale si Creative, sustinut de catre Fondul European de Investitii.

Pelicula este regizata de Sergei Loznitsa, un regizor cu notorietate in cadrul Festivalului de la Cannes, alte doua filme de fictiune ale sale au fost prezentate in competitia oficiala. "Nu povestesc despre o regiune, o tara sau un sistem politic, ci despre civilizatie, despre fiecare dintre noi, astazi", afirma regizorul Sergei Loznitsa, despre Donbass.

Productia cinematografica l-a avut ca director de imagine pe Oleg Mutu, detinator de premii cinematografice internationale pentru filme de referinta ale noului val romanesc precum " 4 luni, 3 saptamani si doua zile" sau "Moartea Domnului Lazarescu".

Efectele speciale sunt semnate de Adriana Ionica si Sergiu Negulici, iar distributia il include pe actorul Valeriu Andriuta, laureat la Cannes in "Dupa dealuri".

Filmul a fost realizat printr-o colaborare a mai multor case de productie din diferite tari: Germania, Ucraina, Franta, Romania (Digital Cube) si Olanda.

Cu o cota de piata de 1% si o retea de 50 de sucursale, Libra Internet Bank si-a dedicat dezvoltarea, in principal, clientilor din zona profesiilor liberale, real estate si agribusiness, dar si a clientilor IMM din domeniul industriilor creative

Cu scopul de a sustine dezvoltarea clientilor sai prin finantare competitiva, Libra Internet Bank impreuna cu Fondul European de Investitii au dezvoltat produse bancare specializate pe sectorul cultural si creativ ce sustin activitatea curenta si de investitii a IMM-urilor din aceasta nisa. Suma m ...citeste mai departe despre "Libra Internet Bank a finantat productia filmului Donbass, care va deschide categoria "Un Certain Regard" la Cannes" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#Libra Bank finantare film, #Donbass finantare Libra Bank, #Donbass film Cannes , #Stiri Finantare