Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea darii in plata: Un formidabil truc publicitar!

Legea darii in plata: Un formidabil truc publicitar!
Pentru un ochi neantrenat, Legea darii in plata este o binefacere pentru cei care si-au cumparat o locuinta pe credit, iar azi se afla in dificultate financiara, si o mare infrangere pentru sistemul bancar.

Mare infrangere pentru banci? Fara indoiala! Dar binefacere pentru cei carora li se adreseaza? Nu prea! La o analiza atenta, foarte putini dintre cei care ar avea in mod real nevoie vor beneficia de pe urma acestei legi.

Ideea legiferarii "darii in plata" ca drept al debitorului pleaca de la premiza ca un mare numar de titulari de credite imobiliare ar fi fericiti sa renunte la locuinta luata pe credit, numai ca sa-si lichideze datoria catre banca.

Cum insa nu pot sa o faca fara acordul acesteia, iar banca evident nu vrea, ar fi nevoie de o lege care, punand in paranteza atat prevederile Codului Civil cat si pe cele ale Legii bancare, sa oblige bancile sa accepte in plata casele si apartamentele cumparate prea scump pe bani dati prea usor.

Daca lucrurile ar sta astfel, ...citeste mai departe despre "Legea darii in plata: Un formidabil truc publicitar!" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1676 ori