Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie spaniola de 5 milioane de euro intr-o fabrica langa Ploiesti

Investitie spaniola de 5 milioane de euro intr-o fabrica langa Ploiesti


Grupo Industrial Roquet, producatorului spaniol de componente hidraulice, a primit finantare de la BERD de cinci milioane euro pentru constructia unei fabrici in Romania, langa Ploiesti.

"Imprumutul va fi folosit pentru a co-finanta o fabrica noua. (...) Pentru a satisface cererea in crestere pentru produsele sale, compania a decis sa-si extinda capacitatea de productie prin deschiderea unei noi fabrici. Romania a fost aleasa datorita avantajelor sale competitive", se arata intr-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

In aprilie 2014 este programata inceperea constructiei, iar productia efectiva este planificata sa inceapa in 2015.

In fabrica din Romania, Roquet va produce cilindri cu diametru mare, folositi in productia bunurilor de capital, in principal in agricultura si utilaje de constructii.

"Cand am analizat diverse destinatii pentru investitie, ne-am dat seama ca Romania ofera avantaje multiple, printre care si o atmosfera de afaceri pozitiva. Sprijinul puternic al BERD a fost factorul decisiv pentru hotararea noastra de a construi o fabrica noua in Romania, prima, de altfel, din afara Spaniei. Suntem increzatori ca de la aceasta baza industriala de langa Ploiesti ne vom extinde cu succes gama de produse si vom intra pe piete noi", a declarat Cipriano Gomez, directorul executiv al Roquet Hydraulics.

Grupo Industrial Roquet detine patru fabrici in Spania unde produce pompe si cilindri hidraulici, valve de control si diverse componente pentru aplicatii hidraulice.

Imprumutul de la BERD este acordat in cadrul facilitatii LEF (Local Enterprise Facility), un vehicul de 400 milioane euro pentru investitii in companii din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Kosovo, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia, precum si tarile din sud-estul Mediteranei (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3893 ori