Ministrul Laufer: Cred foarte tare in ideea de criptomonede. Aceasta zona ar trebui reglementata

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 16:39
1088 citiri
Ministrul Laufer: Cred foarte tare in ideea de criptomonede. Aceasta zona ar trebui reglementata
Foto: Facebook/ Bitcoins

Tehnologia criptomonedelor ar trebui sa fie reglementata, sa o intelegem, sa vedem care sunt partile ei bune si sa vedem cum poate fi implementata in economia reala, sustine Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

"Cred ca este o piata cu o dinamica speciala. Atunci cand discutam despre criptomonede, discutam in primul rand de bitcoin. Este o piata mult mai volatila decat o piata normala. Lucrul acesta poate sa atraga pe deoparte mari investitori, asta se si intampla.

Este un nou sistem care se bazeaza foarte mult pe increderea celor care folosesc blockchain, celor care folosesc moneda. Este putin diferit fata de alte actiuni listate sau alte proprietati pe care ai putea sa le achizitionezi prin intermediul burselor de valori", a declarat, Laufer, pentru Agerpres.

El crede in ideea de criptomonede si este de parere ca viitorul si modul in care tranzactionam va fi afectat de aceasta industrie.

"Cred foarte tare in ideea de criptomonede si cred ca viitorul si modul in care tranzactionam, modul in care bancile se comporta va fi afectat inclusiv de dezvoltarea acestei noi industrii. Este un challenge pentru sistemul bancar pentru ca aceasta zona nu este foarte bine reglementata si cred ca ar trebui sa fie totusi. Este o zona in care circula foarte multi bani, capital, dar pe de alta parte este o noua tehnologie.

Trebuie sa o intelegem si sa vedem care sunt partile ei bune si cum poate sa fie implementata in economia reala. Lucrul acesta se intampla cu pasi rapizi. Este unul dintre putinele proiecte care a luat prin surprindere pe toata lumea la nivel global. Acum vedem diverse state care se grabesc si vor sa adopte inclusiv proceduri legale pentru a reglementa transferul, modul de functionare si asa mai departe", a explicat ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Potrivit acestuia, piata aceasta ofera foarte multe oportunitati, dar pe de alta parte "exista si fluctuatii de la o ora la alta cu 15% la valorilor".

"Poate sa existe si un risc daca exista un entuziasm prea mare, investesti si nu cunosti foarte bine", a precizat Laufer.

Cripto-moneda Bitcoin s-a apreciat cu peste 50% in aceasta saptamana, cand a atins, pentru prima data in istorie, o valoare de peste 16.000 de dolari.

Vineri dimineata, pe pietele din Asia, cotatia bitcoin a scazut cu peste 12%, sub pragul de 15.000 de dolari dupa ce, cu cateva ore inainte, a atins, pentru scurt timp, valoarea de peste 16.000 de dolari.

Ascensiunea meteoric ...citeste mai departe despre "Ministrul Laufer: Cred foarte tare in ideea de criptomonede. Aceasta zona ar trebui reglementata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#Laufer declaratii Bitcoin, #criptomoneda Bitcoin valoare , #Stiri Finantare