Guvernul introduce Contul Junior: Se pot depune bani pentru copiii sub 18 ani, iar statul acorda prime

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 10:58
1257 citiri
Guvernul introduce Contul Junior: Se pot depune bani pentru copiii sub 18 ani, iar statul acorda prime
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a gasit inca o metoda pentru a atrage bani de la populatie: va deschide, la Trezorerie, conturi de economii pentru romanii cu varsta sub 18 ani. Banii vor putea fi retrasi in momentul in care copilul implineste 18 ani sau inainte de termen, daca are probleme grave de sanatate sau la decesul acestuia.

Potrivit planului pregatit de Executiv, prezentat de Profit.ro, daca parintii vor depune cel putin 1.200 de lei intr-un an, statul va acorda o prima de 600 de lei.

Totodata, pentru banii depusi, se va incasa o dobanda de 3%. Platile vor fi efectuate prin intermediul bugetului Comisiei Nationale de Prognoza, iar prima si veniturile din dobanda nu vor fi impozitate.

Depunerile in aceste conturi vor putea fi efectuate incepand din decembrie 2018, dar pentru anul 2018 nu va fi acordata o prima, banii urmand sa beneficieze doar de dobanda de 3%. Primul an pentru care va fi acordata prima de 600 de lei este 2019.

Cu toate ca programul este argumentat prin nevoia asigurarii unei rezerve financiare pentru studii sau cheltuieli legate de sanatate, sistemul pregatit nu prevede restrictii pentru cheltuirea banilor la momentul la care minorul ajunge la 18 ani si poate retrage fondurile.

In program se mai arata ca pe numele copilului va fi deschis un singur cont individual de economii Junior, automat la Trezoreria statului, fara a fi necesara o cerere din partea unuia dintre parinti, a imputernicitului acestora sau a reprezentantului legal al copilului.

In cont pot depune bani si alte persoane decat reprezentantul legal al copilului, iar modalitatile de depunere sunt virament, mandat la oficiile Postei Romane sau numerar la sediile Trezoreriei.

Sumele anuale depuse in cont nu pot depasi 100.000 de euro (echivalent lei).

La inceputul acestui an, numarul copiilor in varsta de pana la 18 ani se situa la 4,17 milioane, cu aproape 40.000 mai putini fata de anul anterior, a anuntat, la jumatatea anului, Institutul National de Statistica.

S-a lansat creditul cu dobanda zero. Cum il poti obtine si detalii inedite aflate de la functionarii CECAu aparut normele pentru programul care prevede acordarea unor credite de stat cu dobanda zero pentru tineri ...citeste mai departe despre "Guvernul introduce Contul Junior: Se pot depune bani pentru copiii sub 18 ani, iar statul acorda prime" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#Contul Junior, #bani copii Trezorerie , #Stiri Finantare