Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul il schimba pe Radu Ghetea de la conducerea CEC, dupa 10 ani in functie

Guvernul il schimba pe Radu Ghetea de la conducerea CEC, dupa 10 ani in functie
Dupa 10 ani la conducerea CEC Bank, Radu Ghetea va fi inlocuit din fruntea celei mai mari banci de stat, unde este director din 2007.

Profit.ro anunta pe surse ca Adunarea Generala a Actionarilor CEC Bank s-a reunit vineri ca sa il schimbe pe Radu Ghetea cu Dan Sandu.

Acesta din urma a fost vicepresedinte al Volksbank si a mai lucrat la Citigroup (octombrie 1995-octombrie 2006), Millenium Bank (octombrie 2006-noiembrie 2009) si Nextebank (ianuarie 2010 - martie 2014).

Sursele citate de Profit.ro sustin ca mandatul actualilor membri ai echipei de conducere de la CEC a fost prelungit cu o luna, timp in care noii oameni sa obtina avizul pentru ocuparea posturilor.

Radu Ghetea ar urma sa plece si din functia de presedinte al Consiliului de Administratie, dar nu ramane nici simplu membru.

Inca din luna mai, ministrul Finantelor de atunci, Viorel Stefan, spunea ca va incepe procedura de nominalizare a unei noi conduceri la CEC Bank.

Atunci se spunea ca si statutul bancii va fi modificat astfel incat functiile de presedinte al CA si cel de director al bancii sa nu mai poata fi detinute de o singura persoana, asa cum se intampla in prezent.

Adunarea Actionarilor CEC Bank, controlata de stat prin Ministerul Finantelor, a nominalizat, in mai 2015, o noua conducere, insa aceasta nu a mai ajuns in etapa de a fi avizata de BNR. Astfel, Ghetea, care ar fi trebuit sa asigure interimatul pana la avizarea noii conduceri, a ramas si in prezent in functie, mandatul sau fiind prelungit pe perioada nelimitata. ...citeste mai departe despre "Guvernul il schimba pe Radu Ghetea de la conducerea CEC, dupa 10 ani in functie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 805 ori
Citeste mai multe despreRadu Ghetea inlocuit CEC Bank