Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Gata cu gentile pline cu bani: Limitarea platilor cash e de ajuns pentru a reduce evaziunea?

Gata cu gentile pline cu bani: Limitarea platilor cash e de ajuns pentru a reduce evaziunea?

Camera Deputatilor a adoptat, saptamana trecuta, proiectul de lege care limiteaza incasarile si platile in numerar efectuate de firme. De asemenea, Comisia pentru buget, finante si banci a aprobat un amendament prin care se introduce un plafon si pentru operatiunile intre persoane fizice. Insa ce efecte vor avea aceste masuri?

Pentru a intra in vigoare, noile reguli trebuie sa fie promulgate de presedintele tarii, Klaus Iohannis, iar apoi publicate in Monitorul Oficial.

Prevederile arata ca incasarile si platile in numerar intre persoanele fizice se vor putea efectua intr-o limita zilnica de 50.000 de lei/tranzactie, iar plafonul pentru firme este de 10.000 de lei.

Interzicerea platilor cash pentru masini, case si terenuri - ce a decis Guvernul

Ce efecte are

Este evident faptul ca scopul urmarit la introducerea acestei noi reglementari este acela de a diminua evaziunea fiscala, considera Gabriel Sincu, director executiv al diviziei asistenta fiscala si juridica al firmei... citeste mai departe despre "Gata cu gentile pline cu bani: Limitarea platilor cash e de ajuns pentru a reduce evaziunea?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1198 ori