Florin Citu: FMI confirma ca Romania trebuie sa se imprumute masiv doar pentru cheltuieli curente

Duminica, 14 Aprilie 2019, ora 10:15
956 citiri
Florin Citu: FMI confirma ca Romania trebuie sa se imprumute masiv doar pentru cheltuieli curente
Foto: Facebook Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu atrage atentia asupra situatiei in care a ajuns Romania: trebuie sa se imprumute masiv, in fiecare luna, doar pentru a acoperi cheltuielile curente. Citu sustine ca Ministerul Finantelor Publice a incercat sa ascunda aceste cifre, insa ele au fost facute publice de FMI.

Necesarul de finantare al Romaniei in 2018 a ajuns la 82 de miliarde lei, cu 20 de miliarde lei mai mult decat in 2017, iar acesti bani trebuie imprumutati la dobanzi care s-au dublat si triplat fata de decembrie 2016, cele mai mari din UE, mai mari chiar decat cele la care se imprumuta Grecia, arata Citu, intr-o postare pe Facebook.

"ADIO investitii! FMI confirma ca Romania TREBUIE sa imprumute MASIV doar pentru cheltuieli curente! Ministerul Finantelor Publice incearca sa ascunda informatia, dar a publicat-o FMI.

In ultimii doi ani MFP a prezentat din ce in ce mai putine informatii si mereu cu intarziere. Este un comportament normal pentru un guvern care masluieste datele si ascunde informatii.

Functionarii din MFP si CNSP stiu foarte bine ca sunt partasi la masluirea datelor si distrugerea economiei. Toti cei responsabili pentru situatia in care a ajuns Romania astazi vor plati.

ATENTIE!

Necesarul de finantare al Romaniei in 2018 a ajuns la ...sunteti pregatiti? .... aproximativ 82 miliarde lei. Cu 20 de miliarde lei mai mult decat in 2017.

Acesti bani trebuie imprumutati la dobanzi care s-au dublat si triplat fata de decembrie 2016- CELE MAI MARI DOBANZI DIN UE.

Mai mult Romania este singura tara din UE care se imprumuta mai scump de la un an la altul.

Grecia se imprumuta mai ieftin si cu dobanzi in scadere de la un an la altul.

Dupa doi ani de guvernare PSD +ALDE:

Romania este considerata de pietele financiare MAI RISCANTA decat GRECIA!!!", atrage atentia senatorul liberal.

Potrivit acestuia, Dragnea se afla intr-o situatie disperata si pentru ca vin patru randuri de alegeri, iar guvernul PSD-ALDE nu poate sa taie din cheltuielile aparatului de stat, ci va recurge la noi majorari de taxe pentru sectorul privat "pentru ca stie foarte bine ca sectorul privat nu il voteaza".

"De aceea, de doi ani de zile guvernul tot introduce taxe noi accize si pe final de an in 2018 a venit cu OUG 114. Dragnea este disperat, are nevoie de bani pentru ca stie ca fara sa plateasca nu primeste voturi.

Pentru PSD+ALDE lucrurile sunt clare.

Gaura din finantele publice poate sa fie acoperita prin taieri de cheltuieli, concedierea rudel ...citeste mai departe despre "Florin Citu: FMI confirma ca Romania trebuie sa se imprumute masiv doar pentru cheltuieli curente" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Florin Citu imprumuturi Guvern PSD FMI , #Stiri Finantare