Firea s-a suparat si pe noul Guvern din cauza banilor: Nevoile bucurestenilor sunt ignorate!

Joi, 28 Noiembrie 2019, ora 18:08
965 citiri
Firea s-a suparat si pe noul Guvern din cauza banilor: Nevoile bucurestenilor sunt ignorate!
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizeaza ca Bucurestiul nu figureaza in proiectul de rectificare a bugetului, postat in urma cu o zi pe pagina web a Ministerului Finantelor.

"Desi am comunicat prompt datele care ne-au fost solicitate pentru viitoarea rectificare bugetara, Bucurestiul nu apare in proiectul pe care Guvernul intentioneaza sa il adopte. Constat ca nevoile bucurestenilor sunt ignorate de administratia centrala, in conditiile in care Bucurestiul este cel mai mare pol de dezvoltare a tarii si cel mai mare contributor la PIB-ul Romaniei", a declarat Firea, citata intr-un comunicat al PMB.

Conform aceleiasi surse, Ministerul Finantelor a solicitat Municipiului Bucuresti, "pentru proxima rectificare bugetara", necesarul de finantare pana la sfarsitul anului pentru anumite categorii de servicii publice descentralizate din Capitala (crese, camine de batrani, evidenta persoanelor etc), iar Primaria Capitalei "a raspuns punctual, in termenul indicat, solicitand - pentru aceste categorii de servicii publice - o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului Capitalei".

PMB a solicitat 7,5 milioane de lei destinati caminelor pentru persoanele varstnice, 15,8 milioane pentru crese, 9,7 milioane pentru servicii publice comunitare de evidenta a persoanelor, 4,4 milioane pentru contributii pentru plata sprijin pentru personalul neclerical angajat in unitatile de cult si 25 de milioane de lei pentru institutii de cultura descentralizate incepand cu anul 2002.

"Cu toate acestea, proiectul de ordonanta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 - publicat ieri de Ministerul de Finante - nu prevede niciuna dintre sumele solicitate de Municipiul Bucuresti.

Necesarul de suplimentare a bugetului Capitalei este mult mai mare, nu se rezuma la cele 62,4 milioane de lei solicitate de noi; aceasta suma corespunde punctual cererii venite de Ministerul de Finante.

Ca de fiecare data, subliniez ca sumele pe care le solicitam nu sunt un moft, ci dreptul bucurestenilor, in calitate de contributori la formarea bugetului de stat.

Reamintesc ca Primaria Capitalei a fost dezavantajata inca de la constructia bugetului de stat din acest an, desi sustinem costuri consistente la cele mai importante servicii de utilitati publice - (termie, transport public, iluminat public etc) si investitii in proiecte de anvergura de care beneficiaza de multe ori si romani din alte orase, nu doar bucurestenii - cum sunt cele in spitale si de infrastructura ...citeste mai departe despre "Firea s-a suparat si pe noul Guvern din cauza banilor: Nevoile bucurestenilor sunt ignorate!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Firea bani Guvern Bucuresti , #Stiri Finantare