Firea: Beculetele de Paste ar urma sa coste peste 175.000 de euro

Luni, 13 Martie 2017, ora 14:12
989 citiri
Firea: Beculetele de Paste ar urma sa coste peste 175.000 de euro
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea a estimat ca iluminatul festiv de Paste in zone din centrul Capitalei ar urma sa coste aproximativ 176.300 de euro.

Edilul a punctat, insa, ca in ultimele opt luni au fost economisite mai multe milioane de euro de la diferite contracte care au fost incheiate de o serie de firme cu Primaria Bucuresti.

"Iluminatul festiv, incluzand aici beculetele - in jur de 1.300. Manopera si energia electrica - 175.000 de euro. Pai, un milion de euro l-am economisit de la Arena Nationala. Vreo 5 milioane de la firmele de avocatura care se imbogateau pe bugetul Capitalei si multe alte zeci de milioane de euro pe care le-am economisit prin contracte cu Primaria Capitalei. (...)

Avand in vedere cat de multe economii am facut la buget in aceasta perioada, cred ca putem sa alocam o suma mica si pentru ca Bucurestiul sa fie ornat frumos de Paste", a spus primarul.

Gabriela Firea a adaugat ca iluminatul festiv in perioada sarbatorilor pascale reprezinta un proiect al Primariei Capitalei, in contextul in care mai multi cetateni au declarat ca isi doresc un oras curat si infrumusetat.

"In premiera in Capitala, avem o idee - spun eu - care va fi apreciata de bucuresteni. Am demarat curatenia de primavara in toate cartierele din Bucuresti.

De asemenea, repararea gropilor in asfalt, care au ramas dupa o iarna destul de grea, deci ne ocupam, ca o gospodina, de casa, sa fie si curata, si reparata, si infrumusetata. Iar aici a venit aceasta sugestie, sa avem nu doar de Craciun, ci si de Paste, iluminat festiv, pascal, in zona centrala a Capitalei, la Universitate, la Romana, la Unirii, in Centrul Vechi. De asemenea, la Patriarhie.

Am primit o oferta din partea companiei care are in responsabilitate, deocamdata, iluminatul public. Am analizat atat in ceea ce priveste aspectul - deci partea grafica - si solutia financiara.

Cred ca la cate zeci de milioane de euro am facut economie in aceste opt luni de zile Capitala isi permite sa aloce un mic buget si pentru ca aspectul sa fie unul placut. Sunt multi bucuresteni care nu au bani sau nu au timp sa plece din localitate si vor ramane aici si sunt convinsa ca vor aprecia faptul ca sunt multe evenimente pregatite pentru ei la Piata Constitutiei - targul de Paste", a spus ea.

Firea a mentionat ca la targul respectiv vor avea loc evenimente culturale, spectacole si vor fi amenajate casute care vor comercializa produse traditionale, dar si CD-uri.

"Pentru copii avem foarte multe surpri ...citeste mai departe despre "Firea: Beculetele de Paste ar urma sa coste peste 175.000 de euro" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Firea cost beculete Paste, #cost luminite Pasti, #pasaj pietonal Bucuresti Paste , #Stiri Finantare