Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele vor sa ia bani si de la populatie. Azi lanseaza 4 noi emisiuni de titluri de stat

Finantele vor sa ia bani si de la populatie. Azi lanseaza 4 noi emisiuni de titluri de stat
Romanii pot subscrie de marti, 2 aprilie, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, a anuntat, luni, Ministerul Finantelor Publice (MFP).

Titlurile au scadente la 1, 2, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% si, respectiv, 5%.

"Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor Publice se bucura de un interes crescut al romanilor, astfel ca, pana in prezent, peste 20 de mii de romani au investit in titluri de stat mai mult de 1,2 miliarde de lei", precizeaza MFP intr-un comunicat remis presei.

Titlurile de stat pot fi cumparate in perioada 2-22 aprilie 2019 de la unitatile operative ale Trezoreriei Statului, in perioada 2-19 aprilie 2019 prin reteaua de oficii postale ale Companiei Nationale Posta Romana pentru mediul urban, iar in perioada 2-18 aprilie 2019 din mediul rural, tot de la oficiile operatorului postal.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii, fara plafon maxim individual de subscriere.

Titlurile de stat care sunt lansate in data de 2 aprilie 2019 sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune.

"Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea, in perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile si nu mai pot fi anulate", precizeaza MFP.

Titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot rascumpara in avans. In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale care le atesta calitate.

Potrivit Ministerului Finantelor, emiterea titlurilor de stat pentru populatie va continua pe parcursul anului 2019, iar in fiecare luna perioada de subscriere va fi de trei saptamani. Maturitatile vor fi stabilite in functie de interesul manifestat de investitori.

Anul trecut, romanii au cumparat titluri de stat Centenar de peste 786 de milioane de lei ...citeste mai departe despre "Finantele vor sa ia bani si de la populatie. Azi lanseaza 4 noi emisiuni de titluri de stat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 877 ori
Citeste mai multe despretitluri stat vanzare populatie