Factura pentru Brexit creste pe zi ce trece odata cu deprecierea lirei

Vineri, 25 August 2017, ora 22:17
1134 citiri
Factura pentru Brexit creste pe zi ce trece odata cu deprecierea lirei
Foto: Arhiva Ziare.com

Deprecierea din ultima perioada a lirei sterline fata de euro duce la o crestere semnificativa a facturii pe care Marea Britanie va trebui sa o plateasca la iesirea din Uniunea Europeana.

Astfel, la paritatea actuala, factura este mai mare cu aproximativ 17% fata de momentul referendumului de anul trecut si cu 1,4% fata de mijlocul lunii august, relateaza Reuters.

Marea Britanie si UE se intorc, luni, la masa negocierilor, iar in fruntea agendei se afla factura pentru Brexit.

Marea Britanie nu va plati "niciun penny in plus si niciun penny in minus" fata de cat considera Guvernul obligatia sa legala fata de Uniunea Europeana la iesirea din blocul comunitar, a anuntat vineri ministrul de Externe de la Londra, Boris Johnson.

Johnson a explicat ca declaratia sa, potrivit careia UE poate sa "plece fluierand" in privinta cererilor pentru plata, a venit in replica la intrebarea daca Londra va plati "100 de miliarde de euro sau lire sterline" si nu a fost o sugestie ca Guvernul nu va plati.

Acordul financiar se anunta una dintre cele mai dificile chestiuni de rezolvat in negocierile de iesire a Marii Britanii din blocul comunitar, dupa peste 40 de ani.

UE a anuntat ca aceasta ca este una dintre cele trei prioritati in care trebuie facute progrese inainte de inceperea discutiilor despre relatia viitoare, inclusiv in domeniul comercial.

"O parte dintre sumele pe care le-am vazut par sa fie foarte mari. Bineinteles ca ne vom indeplini obligatiile", a spus seful diplomatiei britanice.

Citeste si Marea Britanie este pregatita sa plateasca o factura a Brexit de 40 de miliarde de euro ...citeste mai departe despre "Factura pentru Brexit creste pe zi ce trece odata cu deprecierea lirei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cupinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#factura Brexit depreciere lira , #Stiri Finantare