Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica

EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica
EximBank a semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca, ceea ce o va situa in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

"EximBank si National Bank of Greece au semnat acordul de achizitie a 99,28% din Banca Romaneasca. In urma acestei tranzactii, EximBank va activa pentru prima oara pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o banca universala", anunta joi Eximbank.

Potrivit sursei citate, ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

"Ministerul Finantelor, in calitate de actionar majoritar al EximBank, a crezut de la bun inceput in potentialul extraordinar al acestui demers care, iata, vine sa incununeze preocuparea permanenta a autoritatilor romane de intarire a prezentei, a rolului si a impactului sistemic al bancilor cu capital de stat pe piata bancara locala.

Avem incredere ca noua entitate va actiona ca un factor important de sustinere a cresterii economice a tarii prin suportul financiar pe care il va acorda tuturor segmentelor de piata, fie ca vorbim despre persoane fizice, sau companii", a declarat ministrul de Finante Eugen Teodorovici.

"Sunt incantat sa anuntam aceasta tranzactie care creeaza o banca romaneasca de referinta ce va pune in valoare atat experienta Bancii Romanesti pe segmentul de retail banking, cat si abilitatea demonstrata in timp de EximBank de a sustine mediului de afaceri local. De la infiintare, in urma cu 27 de ani, EximBank s-a reinventat si s-a modenizat permanent pentru a tine pasul cu evolutia sistemului bancar si cu cerintele din ce in ce mai sofisticate ale clientilor, iar acest moment reprezinta fara discutie un reper major in istoria bancii", a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Finalizarea tranzactiei asteapta indeplinirea tuturor cerintelor de reglementare aplicabile.

J.P. Morgan Securities plc a actionat in calitate de consultant financiar unic in cadrul tranzactiei. EximBank a mai fost asistata de catre Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, in timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan international, iar Bulboaca&Asociatii SCA a asigurat asistenta juridica pe plan local.

EximBank a anuntat saptamana trecuta ca a avut anul trecut un profit net de 113,5 milioane de lei, reprezentand cea mai buna performanta financiara a bancii din ultimii noua ani.

"La finel ...citeste mai departe despre "EximBank a cumparat 99,28% din Banca Romaneasca. Teodorovici: Va sustine cresterea economica" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 727 ori