Cele mai mari banci din Germania confirma ca negociaza o posibila fuziune

Luni, 18 Martie 2019, ora 07:46
1121 citiri
Cele mai mari banci din Germania confirma ca negociaza o posibila fuziune
Foto: Arhiva Facebook/ Deutsche Bank

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, si rivala sa Commerzbank au anuntat ca discuta despre o posibila fuziune, punand capat zvonurilor din ultimele luni despre o astfel de uniune.

Commerzbank a anuntat, duminica, intr-un comunicat format dintr-o singura fraza, ca bancile "au convenit astazi sa inceapa discutiile privind o posibila fuziune, rezultatul fiind unul deschis", transmite MarketWatch.

Potrivit Deutsche Bank, consiliul de administratie al bancii a decis "sa analizeze optiunile strategice", adaugand ca nu este nicio siguranta ca va avea loc o tranzactie.

"In acest context confirmam ca incepem discutiile cu Commerzbank", potrivit bancii.

Fuziunea ar combina doua banci care la sfarsitul anului trecut aveau peste 133.000 de angajati full-time si care s-au confruntat cu probleme in ultimii ani.

Discutiile despre fuziune au fost primite cu un grad de scepticism, avand in vedere ca ambele banci isi reorganizeaza propriile activitati, ridicand semne de intrebare legate de modul in care ar putea integra un partener nou.

Cu toate acestea, in ultimele luni au circulat zvonuri persistente ca cele doua banci ar analiza o posibila fuziune, fiind incurajate de guvernul german.

Ministrul german de Finante a spus ca tara are nevoie de banci puternice, dar nu a comentat informatiile potrivit carora ar sustine sau chiar ar insista pentru o fuziune intre cele mai mari doua banci din Germania.

Ministrul Economiei a vorbit recent despre importanta unor "campioni" nationali sau europeni care sa concureze pe scena afacerilor mondiale, nominalizand Deutsche Bank ca fiind unul dintre acestia.

Deutsche Bank are o capitalizare bursiera de circa 16 miliarde de euro, iar Commerzbank de aproximativ 9 miliarde de euro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Deutsche Bank fuziune Commerzbak , #Stiri Finantare