Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De ce e Fiscul cu ochii pe banii tai: Bancile sau avocatii, obligati sa raporteze zilnic tranzactii

De ce e Fiscul cu ochii pe banii tai: Bancile sau avocatii, obligati sa raporteze zilnic tranzactii
Bancile, cazinourile, notarii, avocatii si agentii imobiliari vor fi obligati sa trimita zilnic la Fisc o lista a persoanelor sau firmelor care au facut tranzactii de peste 5.000 de euro. Insa ce efecte va avea aceasta masura?

Prevederea este inclusa in proiectul noului Cod de Procedura Fiscala, aprobat de Guvern saptamana trecuta.

Documentul arata ca institutiile financiare sunt obligate sa comunice, zilnic, organului fiscal central, "operatiunile in lei sau in valuta, a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 5.000 euro, indiferent daca tranzactia se realizeaza prin una sau mai multe operatiuni ce par a avea o legatura intre ele".

Prin operatiuni ce par a avea o legatura intre ele se intelege "operatiunile aferente unei singure tranzactii decurgand dintr-un singur contract sau intelegere de orice natura intre aceleasi parti a caror valoare este fragmentata in transe mai mici de 5.000 euro ori echivalentul in lei, atunci cand acestea sunt efectuate in cursul... citeste mai departe despre "De ce e Fiscul cu ochii pe banii tai: Bancile sau avocatii, obligati sa raporteze zilnic tranzactii - Interviu" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 982 ori