De anul viitor, BNR lanseaza o noua bancnota - va avea chipul unei femei

Miercuri, 31 Iulie 2019, ora 17:06
1218 citiri
De anul viitor, BNR lanseaza o noua bancnota - va avea chipul unei femei
Foto: Arhiva Ziare.com

Din 2020, Banca Nationala a Romaniei va lansa in circulatie bancnota de 20 de lei, care va celebra o personalitate feminina - Ecaterina Teodoroiu.

"Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, in sedinta din 30 iulie a.c., lansarea in circulatie, in cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre fete portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina cazuta in lupta in timpul Primului Razboi Mondial. Bancnota va avea valoarea nominala de 20 de lei.

Aceasta valoare nominala a mai fost utilizata in istoria emisiunilor de bancnote romanesti si se regaseste printre cele aflate in circulatie in zona euro", se arata intr-un comunicat al BNR.

BNR precizeaza ca alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dubla semnificatie.

"Banca Nationala a Romaniei sustine astfel preocuparile pentru consolidarea egalitatii de gen, in linie cu initiativele altor banci centrale din lume. De asemenea, BNR marcheaza inca o data implinirea Centenarului Romaniei Mari, onorand imaginea unui erou al Marelui Razboi de Reintregire", puncteaza reprezentantii bancii.

Consiliul de Administratie al BNR considera ca promovarea "imaginii unei femei pe o bancnota cu putere circulatorie este un demers care raspunde unui interes public legitim - de promovare a personalitatilor feminine - ce a gasit o larga sustinere in societatea romaneasca. Banca Nationala a raspuns inca de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversara de colectie dedicata implinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918".

Macheta bancnotei, elementele de siguranta si identificare, precum si data exacta a lansarii in circulatie vor fi facute in curand publice.

A.G. ...citeste mai departe despre "De anul viitor, BNR lanseaza o noua bancnota - va avea chipul unei femei" pe Ziare.com

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#BNR bancnota 20 lei, #BNR bancnota Ecaterina Teodoroiu , #Stiri Finantare