Curs valutar: Legea salarizarii slabeste leul

Luni, 29 Mai 2017, ora 13:31
1486 citiri
Curs valutar: Legea salarizarii slabeste leul
Foto: Arhiva/Ziare.com

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat luni un curs de referinta de 4,5637 lei/euro, in crestere cu 0,1% fata de nivelul precedent si nivel maxim al ultimelor 11 zile.

Analistii spun ca moneda romaneasca este afectata, in ochii investitorilor, de politica fiscala si salariala a guvernului, spun analistii.

Deprecierea leului din ultima perioada este in contrast cu evolutiile altor monede din regiune, care s-au intarit si a fost determinata in primul rand de factori interni.

"Ne asteptam la o saptamana linistita, cu zi libera in Romania joi, si EUR/RON sa se tranzactioneze in intervalul 4,54-4,57. Sunt de monitorizat dezbaterile din Parlament privind legea salarizarii unitare din sectorul public, calendarul de implementare si impactul bugetar al acesteia", arata un raport al ING Bank, publicat luni si citat de News.ro.

Si dolarul american a crescut cu 0,45%, pana la un curs de 4,0822 lei/unitate.

Totodata, francul elvetian a crescut de la 4,1860 lei/unitate, cotatia de vineri, la 4,1875 lei/unitate, cursul de luni.

Lira sterlina creste si ea la 5,2420 lei/unitate, in timp ce pretul unui gram de aur a crescut pana la 166,3634 de lei.

Proiectul Legii salarizarii intra, luni, in dezbaterea comisiilor de specialitate ale Camerei Deputatilor, care este for decizional in aceasta speta, membrii Comisiei de buget urmand sa dea, de la ora 14:00, aviz proiectului, Comisia de munca fiind raportoare.

Citeste mai departe despre "Curs valutar: Legea salarizarii slabeste leul" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#curs BNR 29mai, #Curs BNR euro dolar franc, #curs BNR legea salarizarii , #Stiri Finantare