Curs valutar: Euro a ajuns la un nou nivel maxim

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 13:14
919 citiri
Curs valutar: Euro a ajuns la un nou nivel maxim
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro atinge, marti, un nou nivel maxim. In crestere este si dolarul american.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat, marti, un euro la 4,6551 de lei/unitate, cu 0,18% mai mult fata de sedinta de luni.

Dolarul american creste si el, fiind cotat de BNR la 3,9650 de lei/unitate, cu 0,60% mai mult fata de prima zi a saptamanii.

Francul elvetian a crescut marti si a ajuns la 3,9960 de lei/unitate, fata de luni cand a fost 3,9833 de lei.

Lira sterlina s-a apreciat si a ajuns marti la 5,2461 de lei, fata de 5,2259 de lei, cat a fost luni.

Pretul gramului de aur a scazut. BNR a anuntat ca acesta este 163,2575 de lei, fata de 163,6579 de lei cat a fost luni.

Iata care a fost cursul valutar luni

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a explicat de curand de ce se depreciaza leul. Seful BNR a aratat ca problema mare a Romaniei este la balanta de plati.

"Avem importuri mai mari decat exporturile, iar viteza de crestere a importurilor o depaseste pe cea a exporturilor. Se contureaza o problema", a explicat Isarescu, insistand ca solutia e la Guvern, nu la BNR: "Daca e o problema de extindere de cont curent, trebuie sa te adresezi problemei, nu cursului. Nu sunt de parere ca un curs depreciat de piata exporturilor trebuie stimulat altfel".

Si presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, a explicat cum masurile luate de Guvern in ultimul timp nu ajuta, de fapt, economia Romaniei.

"Nu fac decat sa alimenteze importurile, iar asta inseamna stimulare a altor economii. Nu ajuta economia locala, ci alte economii. (...) Atat timp cat avem in continuare deteriorarea balantei comerciale, deficit de cont curent, poate si deficitul bugetar, asta pune presiune pe cursul de schimb", a spus Dumitru.

In schimb, Guvernul Tudose si liderii PSD se lauda cu cresterea economica pentru care sustin ca "suntem de invidiat" in lume.

Iata si cum arata bilantul social-democratilor la 10 luni de guvernare: Sustin ca salariile au crescut cu peste 21% si datoria si deficitul au scazut.

A.G. ...citeste mai departe despre "Curs valutar: Euro a ajuns la un nou nivel maxim" pe Ziare.com

Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#curs euro, #curs valutar, #curs euro leu, #curs dolar leu , #Stiri Finantare