Dolarul face un salt urias si ajunge la un nou maxim istoric

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 13:22
2835 citiri
Dolarul face un salt urias si ajunge la un nou maxim istoric
Foto: Arhiva Ziare.com

Dolarul s-a apreciat considerabil, joi, astfel ca a ajuns la un nou maxim istoric, iar euro a inregistrat un record al ultimei luni.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat moneda americana la 4,3146 lei/unitate, ceea ce inseamna un avans de 1,64% fata de sedinta anterioara.

Totodata, cotatia reprezinta un maxim istoric pentru dolar. Precedentul record, de 4,2659 lei/unitate, a fost inregistrat pe 24 noiembrie.

Aprecierea are loc in contextul in care Federal Reserve, banca centrala americana, a majorat dobanzile cu un sfert de punct procentual, prima decizie de acest fel din ultimul an.

Ratele de dobanda au urcat de la 0,25-0,5% pana la 0,5-0,75%. Ultima majorare a dobanzilor a fost decisa in decembrie 2015.

Presedintele ales al SUA a promis, Donald Trump, in timpul campaniei, ca va reduce impozitele si va creste investitiile in infrastructura, o politica care ar putea avea ca efect accelerarea inflatiei.

In cazul in care aceste estimari se confirma, exista sanse mari ca Federal Reserve sa majoreze si mai mult dobanzile, astfel ca activele americane ar putea deveni mai atractive pentru investitori decat cele in statele emergente, inclusiv Romania, potrivit News.ro.

Euro a crescut usor, joi, pana la 4,5202 lei/unitate, cel mai mare nivel din 16 noiembrie incoace. De asemenea, cursul francului elvetian a crescut la 4,2015 lei, de la 4,1996 lei, cat era in sedinta precedenta.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#dolar maxim, #curs dolar, #maxim istoric dolar , #Stiri Finantare