Curs valutar 7 ianuarie: Record pentru dolar - nu a mai fost atat de mare de 2 ani si jumatate

Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 13:31
2357 citiri
Curs valutar 7 ianuarie: Record pentru dolar - nu a mai fost atat de mare de 2 ani si jumatate

Leul a castigat putin teren in fata euro, miercuri, insa a continuat sa scada fata de dolar, astfel ca moneda americana a ajuns la maximul ultimilor doi ani si jumatate.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs oficial de 4,4960 lei/unitate, ce reprezinta o crestere de 0,05% pentru leu.

"Leul s-a tranzactionat, ieri (marti - n.red.) intr-o banda restransa, inchizand in apropiere de 4,50/EUR si marcand o depreciere foarte usoara intr-o sedinta mai putin activa decat precedenta. Tranzactiile s-ar putea anima astazi, dupa doua zile de variatii mici, deoarece avem un calendar ceva mai interesant (decizia de politica monetara a BNR si prima inflatie negativa din zona euro din 2009).

Cum obligatiunile romanesti urmeaza miscarile recente ale titlurilor germane sau americane si nu cresterile inregistrate de unele randamente periferice, ne indoim ca leul s-ar mai putea deprecia mult fata de nivelul actual. Este greu de respins ipoteza unei miscari spre 4,52/EUR, dar continuam sa vedem orice evolutie peste 4,50/EUR drept temporara, mai ales avand in vedere ca randamentul obligatiunilor la 9 ani a scazut cu aproape 10 puncte de baza fata de inchiderea de luni, realizand primele miscari din 2015, care au adus randamentul titlurilor foarte aproape de minimele istorice", se arata intr-un comunicat ING Bank remis Ziare.com.

In ultimele doua sedinte, leul atinsese nivelul minim din ultimele 9 luni si jumatate.

Pe de alta parte, moneda nationala a pierdut in continuare teren in fata dolarului, moneda americana ajungand la maximul ultimilor doi ani si jumatate - 3,7936 lei/unitate.

Francul elvetian a scazut usor, de la 3,7441 lei/unitate la 3,7437 lei/unitate, iar aurul s-a scumpit de la 147,1231 lei/gram la 147,9943 lei/gram.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#curs euro leu, #curs euro bnr, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs franc elvetian, #pret aur , #Stiri Finantare