Curs valutar 17 august : Euro creste, dolarul isi continua avansul

Luni, 17 August 2015, ora 13:29
3083 citiri
Curs valutar 17 august : Euro creste, dolarul isi continua avansul
Foto: Arhiva Ziare.com

uro s-a apreciat usor, luni, in timp ce dolarul a inregistrat un avans puternic.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs oficial de 4,4269 lei/unitate, ceea ce inseamna un avans de 0,10% fata de finalul saptamanii trecute.

Vineri, Institutul National de Statistica a anuntat ca economia Romaniei a inregistrat un avans de 3,2%, in trimestrul al doilea din 2015, fata de aceeasi perioada din 2014, in timp ce fata de trimestrul anterior, cresterea a fost anemica, de doar 0,1%.

Dolarul a inregistrat, luni, un salt spectaculos, de 0,61%, pana la o cotatie de 3,9886 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a urcat de la 4,0701 lei/unitate la 4,0833 lei/unitate.

La randul sau, aurul s-a scumpit de la 142,4833 lei/gram la 143,2061 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Leul s-a depreciat cu aproape 0,4% in fata euro si a incheiat sedinta de vineri aproape de 4,4300/EUR, dupa datele slabe privind evolutia slaba a PIB-ului din al doilea trimestru din 2015 (fata de trimestrul anterior - n.red.). Reactia initiala limitata a fost, cel mai probabil, potentata de cifrele slabe pentru cresterea PIB din T2 din Polonia si Ungaria.

In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, leul a recuperat 0,1% din pierderi, in timp ce volumul de tranzactionare pentru intreaga sedinta a fost mult peste media recenta", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#curs euro leu, #curs euro bnr, #curs bnr, #cus dolar BNR, #pret aur, #curs franc , #Stiri Finantare