Cum economisim banii folosind metode sigure pe termen lung

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 09:00
744 citiri
Cum economisim banii folosind metode sigure pe termen lung
economii FOTO: Pixabay.com

În urma scumpirilor recente ale alimentelor, energiei și carburanților, românii sunt nevoiți să se pregătească pentru orice nouă majorare considerabilă a prețurilor. Fiind loviți și de rata îngrijorătoare a șomajului dată de pandemie, multe persoane întâmpină dificultăți în a duce un trai decent.

Care este soluția acestei probleme?

Deoarece nu întotdeauna ne putem baza pe venitul din salariu sau pensie, este recomandat să ne extindem sursele de investiții pe termen lung. Astfel, românii pot recurge la depozite bancare la termen, una dintre cele mai sigure metode de economisire a banilor pe termen lung. Un depozit bancar presupune o anumită sumă de bani ce se depune la banca la care ne decidem să deschidem un cont curent, urmând ca acea sumă de bani să crească de-a lungul timpului, datorită unei dobânzi. Această dobândă depinde în mare parte de perioada pe care o considerăm profitabilă pentru suma de bani depusă. Majoritatea băncilor oferă un calculator al dobânzilor online, pentru a ne putea face o idee mai clară în vederea sumei finale. Această perioadă poate porni de la 1 lună și ajunge la 36 de luni. De aceea, cu cât perioada aleasă este mai mare, cu atât suma va crește mai mult. Dobânda poate depinde de bancă, însă majoritatea folosesc dobânzi fixe pe tot anul, putând calcula astfel suma la care ar putea ajunge banii transferați.

Criterii pentru deschiderea unui depozit bancar

Procesul de deschidere a unui depozit bancar la termen este simplu, iar cine vrea acces la acest beneficiu trebuie să aibă minimum 18 ani, să fie cetățean român și să aibă un cont deschis la banca dorită. Este necesar doar documentul de identitate pentru deschiderea acestui cont, însă,în funcţie de bancă, ţi se pot solicita şi alte documente. Pentru deschiderea depozitului, trebuie să facem o cerere care ni se oferă de la bancă, urmând a fi aprobată în termen de cel mult 24 de ore. Pasul final îl reprezintă transferul sumei pe care ne dorim să o depunem în contul IBAN trimis de către bancă prin e-mail. Costurile unui astfel de depozit sunt zero la majoritatea băncilor, deci este important să ne informăm înainte de a alege o bancă.

Un proces simplu, de la tine acasă

De asemenea, cea mai simplă metodă este deschiderea unui depozit online în lei, fără un drum la bancă; este nevoie doar de completarea datelor necesare direct pe site-ul băncii. Se pot deschide ma ...citeste mai departe despre "Cum economisim banii folosind metode sigure pe termen lung" pe Ziare.com

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#economii, #economisire, #cum faci economii , #Stiri Finantare