Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce trebuie să știi când contractezi un credit de refinanțare. Cum ajungi la cea mai mică rată de rambursat?

Ce trebuie să știi când contractezi un credit de refinanțare. Cum ajungi la cea mai mică rată de rambursat?

Ai un împrumut mai vechi și cheltuieli în plus. Cum o sucești sau învârtești, tot mai ai nevoie de o sumă măricică de bani și asta nu iți dă pace, pentru că orice ai face, cheltuielile și împrumutul tot acolo sunt. Așa că singura soluție, în acest moment pentru tine, este un credit de refinanțare.

Ziare.com iți explică în cadrul rubricii Banii tăi la ce anume să fii foarte atent atunci când decizi să accesezi un credit de refinanțare.

Refinanțarea înseamnă cumularea datoriei deja existente la noul credit. Mai întâi trebuie să ai grijă ca rata lunară a noului credit să nu fie prea mare decât ceea ce poți rambursa și asta ca să nu te îndatorezi excesiv.

Consilierii financiari recomandă o refinanțare de credit atunci iți este dificil să îţi plăteşti ratele lunare deja contractate.

Prin creditul de refinanțare poţi avea acces la un împrumut financiar necesar pentru a rambursa anticipat creditele existente deja și constituirea unui nou credit în condiții mai avantajoase de rambursare, cu o rata a dobânzii mai mica. De ajutor este un calculator de refinanțare pentru a compara ofertele existente pe piață.

Un aspect care necesită o atenție sporită este dobânda. Majoritatea dobânzilor pentru credite sunt influențate de dobânda anuală efectivă (D.A.E.). Important ca dobânda anuală efectivă să fie mai mică la creditul de refinanțare decât la cele pe care le ai în curs, pentru că numai așa vei avea o rată mai mică de rambursat.

Mai mult, moneda în care este luat creditului contează pe termen mediu sau lung, mai ales în cazul în care alegi unul în valută. De preferat ar fi un credit în moneda în care ești plătit ca să achiți și o eventuală depreciere a monedei naționale în raport cu euro, dolarul sau francul elvețian.

O variantă ar fi și împrumuturile acordate în mod rapid și eficient de către instituțiile financiare nebancare, care pot fi și ele folosite pentru refinanțarea unor credite deja contractate. Totuși, dobânda lor foarte mare nu recomandă aceste credite cu perioadă lungă de rambursare, dar poți opta pentru varianta de a prelungi creditarea, dacă ai nevoie de bani în continuare.

În anumite cazuri, creditele de refinanțare sunt cea mai bună soluție pentru cei ce vor să-și îmbunătățească condițiile de derulare ale unui contract de împrumut deja contractat.

CEC Bank te încurajează să fii responsabil cu ban ...citeste mai departe despre "Ce trebuie să știi când contractezi un credit de refinanțare. Cum ajungi la cea mai mică rată de rambursat?" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 363 ori