Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Fiscal si-a ales noua conducere: Presedinte va fi Daniel Daianu, iar Bogdan-Octavian Cozmanca, vice

Consiliul Fiscal si-a ales noua conducere: Presedinte va fi Daniel Daianu, iar Bogdan-Octavian Cozmanca, vice

Consiliul Fiscal al Romaniei si-a ales, marti, noua conducere, prin vot secret.

Conform unui comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, presedinte al institutiei a fost ales Daniel Daianu, iar functia de vicepresedinte a obtinut-o Bogdan-Octavian Cozmanca.

"In data de 16.07.2019 a avut loc sedinta Consiliului Fiscal in cadrul careia au fost alesi presedintele si vicepresedintele institutiei. In urma votului secret al membrilor exprimat in baza art. 56 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010 a fost ales drept Presedinte al Consiliului Fiscal dl. acad. Daniel Daianu, iar pentru functia de vicepresedinte a fost ales dl. Bogdan-Octavian Cozmanca", se arata in document.

La inceputul lunii iulie, Camera Deputatilor si Senatul, reunite in sesiune extraordinara, au votat candidatii inscrisi pentru a ocupa functiile de membri ai Consiliului Fiscal.

Cei cinci candidati, care au primit votul in Parlament sunt:

George Georgescu - la propunerea Academiei RomaneBogdan-Octavian Cozmanca - la propunerea BNRGeorgiana Camelia Cretan - sustinut de Academia de Studii EconomiceDaniel Daianu- propus de Institutul Bancar RomanBogdan Sebastian Capraru - sustinut de Asociatia Romana a Bancilor

Pana acum, Consiliul Fiscal a fost alcatuit din:

Ionut Dumitru, presedinteRazvan Victor Stanca, vicepresedinteTatiana MosteanuLucian Liviu AlbuSilviu Marius Seitan

Consiliul Fiscal a fost creat in iunie 2010, moment in care au fost alesi si cei cinci membri, iar Ionut Dumitru a fost ales presedinte in 12 iulie 2010.

Mandatul membrilor Consiliului Fiscal este de 9 ani, astfel ca in acest an expira si, potrivit legii, nu poate fi prelungit.

"Membrii Consiliului fiscal sunt numiti prin hotarare de catre Parlament, pentru o perioada de 9 ani. Membrii Consiliului fiscal nu pot fi realesi la finalizarea mandatului. Daca mandatul unui membru al Consiliului fiscal a incetat dupa o perioada de 3 ani, acesta poate fi reales o singura data.

Academia Romana, Banca Nationala a Romaniei, Academia de Studii Economice Bucuresti, Institutul Bancar Roman si Asociatia Romana a Bancilor vor nominaliza fiecare o singura persoana pentru a face parte din Consiliul fiscal.

Persoanele nominalizate pentru a face parte din Consiliul fiscal sunt audiate de catre comisiile de buget-finante ale Parlamentului si vor fi votate de catre Parlament. In situatia in care persoanele nominalizate potrivit alin. (2) nu intrunesc voturile necesare, entitatile mentionate vor face alt ...citeste mai departe despre "Consiliul Fiscal si-a ales noua conducere: Presedinte va fi Daniel Daianu, iar Bogdan-Octavian Cozmanca, vice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 841 ori