Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Eximbank preia Banca Romaneasca

Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Eximbank preia Banca Romaneasca
Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea prin care Banca de Export Import a Romaniei (EximBank) va prelua Banca Romaneasca, prin achizitionarea a 99,28% din capitalul social al acesteia, informeaza marti institutia.

EximBank, infiintata in anul 1992, are ca actionar majoritar statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, care detine 95,374% din capitalul social. EximBank opereaza atat in numele statului, cat si in nume propriu oferind, pentru persoanele juridice rezidente sau nerezidente, finantari, cofinantari, refinantari, garantari, alte operatiuni bancare, asigurari si reasigurari ale operatiunilor de comert exterior romanesc.

Banca Romaneasca, inregistrata si functionand in conformitate cu legea romana, este membra a grupului National Bank of Greece, care detine 99,28% din capitalul social al acesteia. Banca Romaneasca este o banca comerciala care ofera o gama larga de servicii bancare de retail si corporate.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr. 21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica si trebuie supusa controlului Consiliului Concurentei.

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, cota de piata a EximBank va creste la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a bancii in top 10 institutii financiar-bancare din Romania.

Citeste mai departe despre "Consiliul Concurentei analizeaza tranzactia prin care Eximbank preia Banca Romaneasca" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1163 ori
Citeste mai multe despreEximBank cumpara Banca Romaneasca