Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cine constata daunele in cazul unui accident rutier - Noi standarde pentru a fi inspector la firma de asigurari

Cine constata daunele in cazul unui accident rutier - Noi standarde pentru a fi inspector la firma de asigurari
Institutul de Studii Financiare (ISF), institutie aflata in subordinea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a elaborat primele standarde referitoare la ocupatia de inspector de daune in cazul accidentelor rutiere, dupa ce au aparut mai multe critici legate de slaba pregatire a acestora.

Un inspector de daune ar trebui sa fie, teoretic, un specialist care constata daunele in cazul unui accident rutier si stabileste solutiile tehnice optime necesare pentru repararea autovehiculelor implicate.

In Romania, inspectorii de daune care constata valoarea daunelor care sunt acoperite de politele de asigurare in cazul unor accidente sunt angajati ai firmelor de asigurari.

Standardul pentru inspectorii de daune a fost elaborat de echipa ISF si a obtinut avizul a doua asociatii profesionale: Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si Asociatia Constatatorilor si Lichidatorilor de Daune din Evenimente Rutiere (ACLIDER).

Standardul ...citeste mai departe despre "Cine constata daunele in cazul unui accident rutier - Noi standarde pentru a fi inspector la firma de asigurari" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 871 ori